Pinterest rasade i efterhandeln

Bilddelningstjänsten Pinterests aktie rasade 20 procent i Wall Streets efterhandel på torsdagen. Den första kvartalsrapporten som börsnoterat bolag blev ett fiasko.
Pinterest rasade i efterhandeln - pinterest-700_binary_6949174.jpg

Pinterests rapporterade en nettoförlust på 41,4 miljoner dollar, motsvarande 33 cent per aktie, på omsättningen 202 miljoner dollar. Omsättningen var förvisso klart upp från fjolårets jämförbara kvartal, 131 miljoner dollar, vilket framgår av prospekt. Den var även bättre än Bloombergs konsensusestimat på 201 miljoner dollar.

Analytiker hade räknat med en förlust på 11 cent per aktie.

Pinterest gjorde sin börsdebut i april till kursen 19 dollar per aktie. Kursutvecklingen har varit volatil, men positiv. Kursen vid stängning, innan rapporten, var 32:50 dollar efter en ökning med 7,6 procent för dagen.

Under fredagsmorgonen hade aktien hämtat sig något och handlades kring 15 procent ned i den sena amerikanska efterhandeln.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.