Placera: Hajpen kring 3D-printing är död

Placera ser 3D-printingbolaget som ett spännande företag men bedömer att det nu är upp till bevis. Därmed behålls en neutral rekommendation för aktien.

“Sektorn har mognat och sannolikt kommer det krävas tid för konsolidering och för bolaget att växa i sin kostym”, skriver Placera.

De bedömer att Arcam för helåret kommer nå en rörelsemarginal om åtta procent, motsvarande ett rörelseresultat om 40 miljoner kronor. I sin tur ger det ett pe-tal om 85 beräknat på 1,5 kronor er aktie.

För nästa år ser man att företaget kan nå upp till två kronor i vinst per aktie, motsvarande ett pe-tal på 52.

Placera ser inte att det är någon brådska att ta in aktien som sannolikt kommer att ha ett lugnt tredje kvartal.

Under fredagen noterade aktien sin lägsta nivå sedan mitten av 2013. Vid dagens kurs om 123 kronor innebär det att den fallit nära 60 procent sedan toppen på 304 kronor i början av februari 2014.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.