Plats 11-100

Därför i bokstavsordning: Att rangordna befintlig makt är svårt, att rangordna framtida makt ännu svårare – om man inte alltför djärvt vill balansera på randen till det ovetenskapliga. I flera fall har vi dessutom valt att presentera personer som inte självmant sökt sig till rampljuset och vilkas insatser det fortfarande är alldeles för tidigt att försöka utvärdera. Därför rangordnas inte morgondagens makthavare på plats 11-99.

Utom tävlan
Fredrik Reinfeldt. 2003 års etta, partiledare moderaterna. Född 1965.
Cristina Stenbeck. 2004 års etta, ägare Stenbecksfären. Född 1977.

Aastrup, Viktoria
Bolagsförvaltare på näringsdepartementet.
Född 1971. Ansvarar för statens aktieägande i Telia Sonera AB, Lernia AB och Svenska Kraftnät och är vd för det statliga företaget Förvaltnings­aktiebolaget Stattum.

Adelswärd, Jan Carl. Vd Novax.
Född 1969. Fortsätter investera Ax:son Johnson-kapital i designföretag, senast genom att ta ägar­andelar i klädundret Filippa K och möbelföretaget Lammhults.

Ahlqvist, Magnus (NY)
Landschef Sony Ericsson, Kanada.
Född 1974. Civilekonom från Handels som efter Sony Ericssons ledarskapsutbildning “Excellerate programme” 1999-2001 arbetade inom business control i London och 2003 blev ansvarig för bl. a. finansiering i kundteamet för Vodafone. Utsågs i år till chef för Sony Ericsson Kanada samt valdes in i ledningsgruppen för Sony Ericsson Nordamerika.

Axelsson, Annica. Divisionschef Svenska Spel.
Född 1970. Överlevde nye vd:ns omorganisation, behöll sin plats i den nya slimmade ledningen och fick ett nytt jobb som chef för Division Ombud med en samlad omsättning på 19 miljarder.

Barnevik, Jens. Förvaltare AMF Pension.
Född 1971. Valde att koncentrera sig helt på fond för småbolag lagom tills just dessa började rusa på börslistorna. Och det lär han väl fortsätta med ett tag, en gång given titeln som “Sveriges mest uthållige förvaltare”.

Blom, Frida. Ordförande Svenska Freds.
Född 1976. Är fortfarande den enda under 40 som syns och hörs när man diskuterar vapen och försvar.

Borelius, Henrik, koncernchef Attendo.
Född 1971. Blev vinnare på riskkapitalbolagens faiblesse för vårdbolag och tjänade 40 mkr när bolaget såldes till brittiska Bridgepoint. Fortsätter dock göra rätt för sig och lyfter intäkterna i år med runt 30 procent.

Borgklint, Per (NY)
Market Area Director, Tele2 Benelux & UK.
Född 1972. Medlem i Jarnheimers koncernledning och inom koncernen sedan 2000. Blev vd för Holland maj 2002, ansvarig för Beneluxområdet 2003 och fick 2004 även ansvaret för Storbritannien och Irland. Ligger bakom förvärvet av Versatel som väntas öka regionens omsättning med 25 procent.

Bratt, Mikael
Vice president corporate finance, Volvo.
Född 1967. Ansvarig för hantering av finansiell risk och kapitalstruktur inom vinstmaskin i full fart.

Brilioth, Per. Vd Vostok Nafta.
Född 1969. Är liksom resten av vd:arna i Lundinbolagen en av oljefeberns stora vinnare. Och aktiekursen är upp 130 procent i år – hittills. Sitter även i styrelsen för Tradera.

Bråkenhielm, Anna
Mediemakthavare i karantän.
Född 1966. Tv-branschens drottning sitter i karantän till mars 2006 men lär redan ha nya planer för framtiden. Till att börja med har hon tagit plats i styrelsen för e-handlaren Tretti.se.

Brännström, Magnus. Vd Oriflame.
Född 1966. RAKET. Bara ett halvår efter att han i fjol debuterat på listan, då som regionchef för bl. a. Ryssland, tog han klivet upp till vd-stolen. Snyggt jobbat.

Bräutigam, Thomas (NY). Vd Brio.
Född 1967. Rekryterades till posten av listans nummer 1 efter att vänt European Nursery Group (hälftenägt av Brio) till vinst på två år. Kom dessförinnan från Tretorn Sweden AB men har även varit på Swedish Match, senast som marknadsdirektör för tändsticksdivisionen.

Callerström, Caspar. Partner EQT.
Född 1973. En av de yngsta verkliga makthavarna inom private equity-branschen. Har sedan förra listan varit mest aktiv i försäljningen av Thule och förvärvet av Munksjö.

Chatzopoulos, Tomas (NY)
Enhetschef, Nokia Multimedia.
Född 1975. Har globalt ansvar inom ett av de framtidsområden som ska ta Nokia tillbaka till toppen. Ingenjör från Linköpings universitet och marknadsekonom från IHM. Började yrkesbanan som trainee på amerikanska Tellabs 1998, rekryterades till Nokia Mobile Phones år 2000 och har de senaste två åren varit ansvarig för dess satsningar inom multimediaområdet, främst foto.

Dahlgren, Lars. Finanschef Swedish Match.
Född 1970. Hanterar pengarna på snusjätte under press. Men håll ut, senaste man på posten blev vd?

Dalborg, Jacob (NY)
Vd Albert Bonniers Förlag.
Född 1970. Vd för ett av Sveriges mest anrika bokförlag, Albert Bonniers Förlag, samt Bonnier Fakta sedan februari i år. Utbildad på Handels i Stockholm och arbetade på KPMG från 1996 till 2001 då han började inom Bonnierkoncernen. Var närmast innan nuvarande position controller på Bonnier Books.

Danielsson, Anders. Vice vd Skanska Sverige.
Född 1966. Sköter Sverigeverksamheten som är en av ljusglimtarna i Skanskabygget och rider vidare på låga räntor.

Danielsson, Fredrik (NY)
Investeringsansvarig, Novator.
Född 1974. Tidigare stjärnanalytiker på Carnegie, numera finansiell rådgivare åt isländska Burdaras som lägger under sig alltmer makt i svenska börsbolag som Skandia, Intrum Justitia och Scribona. Tog nyligen plats i styrelsen för det senare.

Davidsson, Anders. Vd Bong Ljungdahl.
Född 1970. Uppdrag turnaround för Schörlings kuvertbolag går riktigt bra. Vänt till vinst, nytt sparprogram, aktiekursen har vänt upp. Listans plats nummer 10 är nog nöjd.

Dinkelspiel, Tom. Koncernchef Öhman.
Född 1967. Ständigt i blickfånget så fort larmet går om strukturaffärer i branschen men klarar sig bra på egen hand.

Douglas, Eric. Ägare Douglas-sfären.
Född 1968. Våra farhågor besannades; storebror Carl föll för åldersstrecket utan att ha givit en enda större intervju. Vågar vi hoppas att Eric berättar vad nya generationen Douglas har för agenda?

Dybeck, Carolina
Finanschef Assa Abloy Centraleuropa.
Född 1972. Har järnkoll på pengarna i Assa och sitter stadigt i styrelsen för nya H&Q, men familjeföretaget Note brottas med problem och vikande kurs. Dags att ta över vd-posten?

Edström, Cecilia.
Direktör Corporate Relations, Scania.
Född 1966. Sitter i Scanias ledning med ansvar för relationerna med media, kapitalmarknad samt myndighets- och politikerkontakter. Prognos: snart enda kvinnan i Östlings innersta krets.

Enblad, Patrik. Vd Hagströmer & Qviberg.
Född 1966. Har ett intensivt år bakom sig med köp av Alfred Bergs privatdel och värdepappersbolaget Alterum, fusionen med HQ Fonder och växande volymer. Har ändå hunnit ta sin första styrelsepost utanför sfären, i Orc Software – och ett SM-guld i havskappsegling.

Engelbert, Filip. Vd Remium Securities.
Född 1969. Sköter Remium åt bröderna Ahldin, vilkas strategi att positionera sig mot börsens småbolag slagit helt rätt i år.
Engdahl, Eva. Vd Ikanobanken.
Född 1966. Fortsätter sno marknadsandelar från storbankerna i Kampradsk anda: snabbt och lönsamt.

Eriksson, Ulrika (NY)
Affärsområdeschef Apoteket.
Född 1969. Färsk i koncernledningen för ett av Sveriges mest välkända företag. Ansvarar för Kundkanal Centrum och har uppdraget att förvandla monopolet till en modern detaljhandelskedja. Har gedigen bakgrund i ämnet efter över tio år inom 7 Eleven och Pressbyrån. Rekryterades närmast från posten som vice vd i det senare där hon ansvarade för en omsättning på 1,8 miljarder kronor.

Falk, Johan. Direktör Bergman & Beving.
Född 1971. Är som vd för dotterbolaget Integration ute på förvärvsturné och köper upp återförsäljare inom ramen för industrikedjan Tools. Basar för nära 20 procent av koncernens totala omsättning.

Fors, Eva (NY). Affärsområdeschef Microsoft.
Född 1969. Medlem i datajättens svenska koncernledning och ansvarig för divisionen 2Servers & Tools2 som är bolagets nästa största affärsområde räknat i omsättning och ett av dess strategiskt mest viktiga tillväxtområden. Har arbetat på en rad positioner inom Microsoft sedan 1995, dit hon kom efter en kort utflykt i förlagsbranschen. Utbildad civilekonom från Uppsala universitet.

Frisén, Jonas. Professor, stamcellsforskare på Karolinska institutet och entreprenör.
Född 1966. Håller svenska fanan högt inom ett av bioteknikens viktigaste framtidsområden, stamcellsforskning. Medgrundare av Neuronova som är ett av de bolag inom området som åtnjuter uppmärksamhet internationellt.

Gardshol, Annemarie
SVP Global Marketing, Gambro.
Född 1967. Tung position inom Gambros dialysprodukter. Sitter i dess ledning och är med och delar resultatansvar för en omsättning på 10 mdr. Har arbetat på McKinsey, i styrelsen för Semcon.

Gren, Fredrik
Ekonomidirektör Sveriges Television.
Född 1968. Driver förändringsarbete i medievärldens främsta koloss, just nu med fokus på att samordna stabsfunktionerna inom SVT, Sveriges Radio och Utbildningsradion till en enhet.

Grimaldi, Tony. Vd Cycleurope.
Född 1966. Cykeldelen av familjeimperiet rullar snabbt framåt. Vinsten har dubblats och på agendan står nu förvärv.

Grünthal, Raoul. Vd TT.
Född 1966. Verkar utan att synas nämnvärt, åtminstone inte utåt, på Sveriges snabbaste mediemegafon. Lär ha högtflygande planer på att starta bildbyrå.

Hagelberg, Johanna. Vd NCC Purchasing Group.
Född 1972. Ansvarig för det helägda dotterbolag som bildats för att samordna koncernens inköp. Tävlar med Madeleine Persson om titeln som listans mesta prispresserska.

Hagnö, Felix och Laurentzon, Martin (NYA)
Grundare Trade Doubler.
Födda 1972 respektive 1969. Överlevare från it-yran som snart omsätter en miljard. Företaget växer så det knakar med starka vinstmarginaler och utsågs 2004 till ett av landets bästa exportföretag.

Helde, Malin (NY)
Affärsområdeschef Underkläder, Lindex.
Född 1967. Arbetar sedan i maj som design- och inköpsansvarig för affärsområdet Underkläder som svarar för en dryg tredjedel av koncernens inköp. Har en bakgrund som textilingenjör och har varit inom Lindex sedan 1994.

Henriksson, Jens
Statssekreterare, finansdepartementet.
Född 1967. Ung veteran i departmentet med tungt uppdrag inför nästa val som en av Pär Nuders viktigaste rådgivare.

Hermans, Robert (NY)
Divisionschef Gunnebo Industrier.
Född 1968. Chef för Division Lifting, Gunnebo Industrier AB med ansvar för 600 mkr i omsättning och 565 anställda. Sitter även i styrelsen för flera utländska dotterbolag. Utbildad civilekonom från Uppsala och har en MBA från Handels i Sthlm.

Hirdman, Tonika. Vd Banco Fonder.
Född 1966. Fonddrottning med spikrak karriär. Har sedan förra året såväl tagit plats i styrelsen för Naturvårdsverket som fått en ytterligare roll som globalt ansvarig för etiska investeringar inom ABN AMRO Asset Management.

Hjertonsson, Johan
Marknadsdirektör Electrolux.
Född 1968. Chefar över Electrolux konsumentinnovationsprogram, vilket innebär ansvar för “konsumentfokuserad” och snabb produktutveckling. Sitter sedan några månader i styrelsen för Brio.

Högberg, Jonas. Vd NCC Roads, Polen.
Född 1972. Har dubblat omsättningen sedan förra året, från en halv till 1 miljard och har 750 anställda. Kan nu också skriva “senior vice president” för svenska NCC Roads Holding AB på visitkortet, ingår i dess ledningsgrupp med en total omsättning på 8 miljarder kronor.

Högberg, Patrik. Vd Svensk Kassaservice.
Född 1968. Har vänt den tidigare blödande verksamheten till vinst och har under året nominerats till Årets Kompetenspris till ung chef, av tidningen Chef. “För att från ett tufft utgångsläge med tröttkörd personal och kritiserad verksamhet ha skapat en fungerande och öppen organisation”.

Jacobsson, Rickard (NY)
Försäljningschef Sverige, Eniro.
Född 1967. I koncernledningen och ansvarar för kundanalys, kundsegmentering och alla säljkanaler, motsvarande cirka 2 miljarder kronor. Anställd på Eniro sedan juli 1990, dessförinnan teknisk utbildning, marknadsekonomexamen och ett förflutet som reservofficer inom armén.

Jonsson, Jonas (NY)
Finanschef Skandia Europe & Latin America.
Född 1967. Håller i pengarna inom Division Europe & Latin America, en av Skandias tre divisioner, och rapporterar till Michael Wolf. Ekonom som arbetat i Skandia hela sitt yrkesliv, sedan 1994. På nuvarande tjänst sedan augusti 2003.

Kamprad, Jonas och Mathias
Blivande ägare Ikea.
Födda 1967 och 1969. “Kreatören Jonas och affärsmannen Mathias” – med de epiteten lär Ingvar Kamprad själv ha beskrivit sina söner. Världen väntar på att få se dem axla arvet. Och väntar. Och väntar. Och väntar?

Kamryd, Magnus
Direktör Unilever Bestfoods Sverige.
Född 1968. Har under sitt första år på posten fått sin omsättning på cirka 2,4 miljarder, genererad av Becel, Lätta, Milda, Slotts, Ohoj, Lipton, Knorr etc, att börja växa igen.

Kjellström-Matseke, Niklas (NY). Vd Spero.
Född 1970. Kustjägare och extremsportare från Värmland och en av listans spelraketer. Är med IOGT-NTO och den socialdemokratiska rörelsen som ägare först i världen med ett sälja skraplotter via mobilen. Siktar på 10 procent av hela skraplottsmarknaden, värd 4 miljarder, inom fem år.

Kleberg, Johan (NY). Vd TV400.
Född 1975. Ansvarig för en av de nya kanaler som ska få Fyran på fötter: TV400. Har arbetat som producent på Acne Film men är framför allt skolad i tv inom MTG där han bland annat varit trainee åt Petter Nylander.

Klein, Helle. Politisk chefredaktör Aftonbladet.
Född 1966. Håller debatten levande på största kvällstidningen.

Kotsinas, Alexander. Finanschef 3.
Född 1967. Finansexperten som kallades in från Investor för att övervaka hur sfärens pengar hanteras i 3-äventyret.

Krook, Stefan. Entreprenör.
Född 1972. Tillbaka i hetluften med nya idén
GodEl, och med nya pengar – denna gång från listans plats 2 samt Oriflame och Catella.

Kullgren, Sara
Vd Nokia Mobile Phones Skandinavien.
Född 1967. Fick lämna TV4-styrelsen när listans nummer ett tog över, men är fortfarande Nokias enda kända ansikte i Sverige.

Larsson, Robert (NY)
Enhetschef ABB Sverige.
Född 1967. Dubbla roller som affärsenhetschef för Machines och DC Motors. Ingår i den globala ledningsgruppen för det förstnämnda och ansvarar totalt för cirka 500 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor. Har gått på Scanias elevingenjörsutbildning, Scania-anställd till 1994 då han gick till ABB.

Leander-Engström, Paul och Westman, Mattias Grundare och ägare, Prosperity Capital Man.
Födda 1966. Oljan eldar Moskvabörsen och Moskvabörsen eldar Prosperity. Spränger i dagarna den magiska gränsen 1 miljard dollar i förvaltat kapital.

Lenander, Johan (NY)
Vd och styrelseledamot Aspiro.
Född 1974. Arbetade i slutet av 1990-talet med omvärldsanalys på Ericsson men slutade för att starta spelföretaget Picofun som såldes till Aspiro 2002. Är tillsammans med nye ägaren Erik Mitteregger på väg att göra bolaget till succé.

Lindén Urnes, Jenny
Blivande ägare, Lindéngruppen.
Född 1971. Skolas i affärer av pappa Ulf G Lindén i Höganässtyrelsen och skolar själv omvärlden i konst och arkitektur som ordförande i konsthallen Färgfabriken.

Martinsson, Lars
Enhetschef ABB Sverige.
Född 1968. Chef i divisionsledningen för Power Technologies. Ingår i den globala ledningen för transformatorverksamheten inom ABB med ansvar för stora krafttransformatorer, 4 200 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Nilsson, PM. Politisk redaktör Expressen.
Född 1968. Chef för ledarredaktionen sedan 1999, och allt oftare i en morgonsoffa när dig.

Norberg, Johan. Debattör och författare.
Född 1973. Globaliseringsivrare som fortsätter generera uppmärksamhet internationellt. I slutet av året kommer uppföljaren på “Till värdskapitalismens försvar”, som hittills översatts till 20 språk. Har på hemmaplan klättrat från plats 77 till 27 i opinionsbildarligan.

Nylund, Steve. Utvecklingsansvarig, Metro.
Född 1968. Ett rasistiskt skämt senare har Törnbergs torped fått lämna jobbet som USA-chef. Men så länge han platsar i gratistidningens verkställande ledning platsar han på listan.

Olsson, Anders (NY)
Regionchef Tele2 Centraleuropa.
Född 1969. Medlem i Jarnheimers koncernledning med ansvar för Centraleuropa som är den snabbast växande regionen inom Tele2 och var en starkt bidragande anledning till det stora lyftet i senaste rapporten. Började i gruppen som trainee på Tele2 1997, har därefter arbetat på en rad ledande befattningar inom koncernen, bland annat som marknadsdirektör i Italien, operativ chef och vd för Tyskland.

Paulsson, Svante (NY)
Styrelseledamot Peab, Brinova.
Född 1972. Pekas allt oftare ut som kronprins till pappa Erik Paulsson och äger ihop med systern Sara 31,3 procent av rösterna i nya maktbolaget Brinova. Klev under 2003 in i “strukturen” kring familjens företag men är också vd och ägare i bilförsäljaren Porsche Center Syd i Helsingborg samt delägare i Fjällmacken i Lindvallen och i Topeja Holding.

Persson, Malin. Chef för koncernstrategi och affärsutveckling, Volvo.
Född 1968. Har under året tagit plats i styrelserna för såväl Volvo Lastvagnar som Green Cargo och finska börsbolaget KCI Konecranes.

Porseryd, Michael (NY). Vd Mediaedge.
Lämnar medieförmedling för att ta sig an vd-jobbet på produktionsbolaget Metronome. Är sprungen ur samma klassiska TV3-skola som Patrick Svensk, Anna Bråkenhielm, Petter Nylander med flera. Var länge trotjänare i MTG:s tv-verksamhet, bland annat som vd för Viasat, TV8 och ZTV och ansvarig för MTG Publishing under Finanstidningens dagar.

Press, Victor. Vd Acne Creative.
Född 1976. Landade nyligen höstens hetaste reklamuppdrag, sossarnas valkampanj. Har dessutom fått prestigeuppdraget att ansvara för kommunikationen runt nästa års Melodifestival. Har vid sidan av jobbet varit med och grundat e-handlaren Tretti.se som nyligen noterades på NGM-listan. Sitter också i styrelsen för Akropol Basket.

Rankka, Maria (NY). Idéproducent Timbro.
Född 1975. SVT-soffans nyaste åsiktsmaskin har en bakgrund som vice ordförande i Muf, politisk sekreterare på moderaterna och en av grundarna till Prime PR. Sålde dock sin andel 2004 och blev i år idéproducent på Timbro där hon ska leda ett projekt med inriktning på “förnyelse av Sverige”.

Rosberg, Jenny (NY)
Chef för aktiemarknaden i Sverige, OMX.
Rekryterades i våras till Stockholmsbörsens ledning som ansvarig för all verksamhet kring noterade bolag och efterföljande aktiehandel i Sverige. Rapporterar direkt till Jukka Ruuska och ansvarar för intäkter på 800 mkr, motsvarande drygt 40 procent av divisionens intäkter. Har en executive MBA från Handels och började sin karriär som ekonomichef på Pronator 1986. Kom till OMX från corporate finance-avdelningen på Erik Penser Fondkommission.

Saxon, Ulrika (NY). Vd Bonnier Tidskrifter.
Född 1966. Nybliven tidningsdrottning med 400 anställda och en omsättning på 1,2 miljarder kronor. Utbildad på Handels i Stockholm och har därefter arbetat på både Öhmans fondkommission och som medierådgivare innan hon började på Bonniers. Har som vd på Bonzoo medverkat till att ge världen succémagasinet Mama.

Sievert, Christian. Vd Segulah.
Född 1969. Stängde nya fonden Segulah III efter massivt intresse och har varit aktiv både på sälj- och köpsidan sista året – senast genom förvärvet av Hexagon Automation.

Sigvardsson, Per. Vd El-Giganten.
Född 1972. Vinner på svenskarnas köpfest och har lyft försäljningen med 12 procent sedan förra året, till en omsättning på 3,7 miljarder kronor.

Slettengren, Gustaf. Vd Lazard.
Född 1967. Har lett firman mot nya tunga uppdrag och under året bland annat agerat rådgivare åt Vin &Sprit, Bonniers och åt Old Mutual i budet på Skandia.

Stillström, Petter. Vd Traction.
Född 1972. Har cashat hem en del på sistone och är på jakt efter nya affärer. Behövs dock uppenbarligen fortfarande i JC, där han fick sitta kvar i styrelsen trots att Traction sålde sina aktier.

Storåkers, Michael
Ordförande McCann Nordic.
Född 1972. Har belönats stort för sitt arbete med Telia Sonera-varumärket och samlar nu kraft för att vinna valet åt Moderaterna, som legat honom varmt om hjärtat ända sedan den egna sedan MufF-tiden.

Storåkers, Nicklas. Vd Avanza.
Född 1974. Gör bättre ifrån sig dag för dag. Nu även som näringslivets bäst klädda man!

Ström, Anders. Grundare Unibet.
Född 1967. Startade Unibet i sitt studentrum i Karlstad och har glatt många aktieägare sedan han tog bolaget till börsen 2003. Är fortsatt vinnare på världens spel- och pokertrend även om han själv har gått ner i ägande och cashat hem under året.

Swegmark, Martin. Vd Capio Diagnostik.
Född 1971. Driver den medicinska laboratorieverksamheten inom vårdbolaget, har ett förflutet som chef för företagets interna M&A-verksamhet under den mest intensiva förvärvsfebern.

Svensk, Patrick. Vd Zodiak.
Född 1966. Byter namn på bolaget, omstrukturerar, tar nya order. Och kursen bara fortsätter uppåt, 100 procent hittills från förra årets lista.

Svensson, Gerth
Chef Cash management, SEB Merchant Bank.
Född 1966. Har lotsat sin verksamhet till platsen som bäst i världen på internationell cash management, enligt Euromoney.

Vegerfors, Anna (NY)
Marknadsdirektör, Aftonbladet.
Född 1970. Dubbla titlar: dels marknadsdirektör, dels vice vd på Aftonbladet Nya Medier (bl. a. Aftonbladet.se, Blocket.se och Hitta.se) som länge varit först med det senaste. Ansvarar för affärsutveckling, marknad och teknik i ledningsgruppen med uppdrag att öka intäkterna från betaltjänster på nätet. Har arbetat 12 år på Aftonbladet, sedan 1997 på chefsbefattning.

Weiner Jiffer, Anna. Vd Ellen.
Född 1971. Filar på nya produkter och njuter av att likt David ha vunnit kampen med branschens Goliat, Johnson & Johnson.

Wetterstrand, Maria. Partiledare miljöpartiet.
Född 1973. Enda partiledaren under 40 år. Hur det blir med makten lär visa sig närmaste året.

Victoria. Kronprinsessa.
Född 1977. Monarkin har sin bästa tid på länge. Enjoy while it lasts.

Wiklund, Tomas
Marknads- och försäljningsdirektör Rottneros.
Född 1966. Ett av de få yngre träd som går att ur­skilja i den rätt ålderstigna skogsbranschen. Tar igen på dollarvändningen vad han förlorade på massapriserna.

Winnerblad, Johan (NY). Advokat Vinge.
Född 1967. Årets stjärnskott i advokatkåren efter att nyligen ha blivit överköpt från Mannheimer Swartling som specialist på förvärvsrätt. Karriären har gått från bolagsjurist på IBM 1990-1991, till biträdande jurist på Mannheimer & Swartling 1992, där han blev delägare 1998 och snabbt gjorde sig ett namn som en av firmans främsta förvärvsadvokater. Har på senare tid bl. a. varit huvudansvarig advokat i Nordic Capitals bud på Finnveden.

Wolodarski Peter. Ledarskribent DN.
Född 1978. RAKET. Årets snabbklättrare under 40 bland landets opinionsbildare, från plats 34 till 8 sedan förra årets lista. Syns dessutom som programledare i TV8 på lediga stunder.

Zetterbeck, Marc (NY)
Styrelseledamot Wedins.
Född 1966. Klev i våras in i styrelsen för Wedins, insläppt av finansmannen och nye storägaren Peter Lindgren, bosatt i Belgien. Har jobbat internationellt inom Hugo Boss i över tio år och är sedan 2002 vd för Hugo Boss Norden. Bär säkert ansvaret för att många på listan lyckats “dress for success”.

Årjes, Mats. Vd Skistar.
Född 1967. Börsens mest väderberoende vd har under året klivit in som ny ledamot i Bilia. Lite oklart varför men vi tippar att svaret finns någonstans i Öresund.

Åsberg, Peter (NY)
Skandinavienchef Cloetta Fazer.
Född 1966. Lundaekonom som är ny direktör för Cloetta Fazers skandinaviska verksamhet. Har arbetat som marknadsdirektör inom Cloetta sedan 2003, och var dessförinnan inom Coca-Cola – först som vd i Sverige, därefter i Finland.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.