Playboy Mansion sålt till rekordpris

Det blev en affär till sist. Försäljningen av Playboy Mansion är den dyraste i Los Angeles historia, skriver The Real Deal.

Playboy-grundaren Hugh Hefners berömda hem i Los Angeles har sålts för 100 miljoner dollar, närmare 850 miljoner kronor. Trots att utgångspriset var det dubbla innebär det ett nytt prisrekord för en villa i Kaliforniens största stad.

Köparen är Daren Metropoulos som även äger grannfastigheten sedan tidigare. Nyligen ryktades det om att Metropoulos backat ur affären efter meningsskiljaktigheter med den nuvarande ägaren Hugh Hefner. Till sist har parterna dock kommit överens och enligt köpeavtalet får Hefner bo kvar i Playboy Mansion fram till sin död.

Den numera 90 år gamla Playboy-grundaren köpte huset 1971 för en miljon dollar. Boytan är närmare 1 900 kvadratmeter fördelat på 29 rum.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.