Positiv öppning i korten på Wall Street

USA-terminerna låg på lätt plus inför handelsstarten på tisdagen, som är ännu en rapporttät dag.
Positiv öppning i korten på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Strax före klockan 15 hade terminen för Dow Jones industriindex gått upp 0,2 procent och terminerna för det bredare S&P 500 samt teknikorienterade Nasdaq 100 var upp 0,1 procent.

På måndagen steg de amerikanska börserna efter starka bolagsrapporter och solida makrodata. Bland enskilda aktier var det stort fokus på bilddelningstjänsten Pinterest, som rusade i sin börsdebut. I tisdagens förhandel låg Pinterest-aktien på plus 0,5 procent.

Börserna i Asien utvecklades blandat på tisdagen. Indexen i Tokyo och Hongkong pendlade kring nollstrecket medan börserna i Fastlandskina sjönk. I Europa noterades börserna i Frankfurt och Paris på visst minus medan Londonbörsen var på plus.

Oljepriset steg kraftigt under påskhelgen efter att USA meddelat att undantagen för en del länder att köpa olja från Iran trots sanktionerna inte förlängs. På tisdagseftermiddagen noterades små rörelser.

I kväll kommer den inofficiella veckostatistiken över amerikanska oljelager, från API.

En rad bolag har öppnat rapportböckerna före USA-öppningen.

Mikrobloggen Twitters aktie steg nästan 7 procent i förhandeln sedan kvartalsrapporten visat på fler dagliga användare än väntat. Det justerade resultatet per aktie var högre än analytikerestimaten, men utfall och snittprognos är eventuellt inte jämförbara, enligt Bloomberg News.

United Technologies justerade resultat var bättre än väntat och aktien noterades upp med 3 procent. Även stålproducenten Nucor rapporterade ett resultat som var högre än var marknaden trott. Aktien steg marginellt.

Dryckesföretaget Coca-Cola avancerade drygt 2 procent i spåren av justerat resultat och försäljning över analytikerförväntan.

Även vitvarubolaget Whirlpool steg inför handelsstart, med dryga 5 procent, efter en stark rapport som lades fram efter måndagskvällens stängning.

Bland andra rapportrelaterade kursuppgångar märktes försvarstillverkaren Lockheed Martin, motorcykeltillverkaren Harley-Davidson och leksaksjätten Hasbro.

Mot strömmen rörde sig däremot Tesla, aktien var ned 1,7 procent. Elbilstillverkarens rapportsiffror kommer på onsdag kväll.

Efterfrågan på elbilar i Kina har minskat betydligt sedan det andra halvåret 2018, enligt belgiska Umicore, som tillverkar batteridelar.

Också konsumentvarugruppen Procter & Gamble backade i förhandeln, trots ett resultat som översteg analytikernas snittförväntningar och höjd prognos för tillväxten.

Verizons justerade kvartalsresultat var marginellt bättre än väntat och teleoperatören höjer sin vinstprognos för helåret. Efter en kursuppgång i den tidiga förhandeln vände aktien ned.

På tisdagens fortsatta rapportagenda finns i kväll bland annat Texas Instruments, Stryker, Accuray och Snap.

USA-statistik i eftermiddag är försäljning nya hem och Richmond Fed index i fokus. Båda kommer klockan 16.00.

Veckans huvudfokus för amerikansk statistik är annars fredagens siffror över den preliminära beräkningen av BNP för första kvartalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco