Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Positiv öppning väntas på börsen

2018-01-03 08:56
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stockholmsbörsen ser ut att inleda onsdagen med stigande kurser. I likhet med gårdagen är det tunnsått med bolagsnyheter och sett till agendan väntas det läget bestå veckan ut. På makrofronten väntas dock mer aktivitet med tyngdpunkt på fredagens amerikanska sysselsättningsstatistik.

Gårdagens aktiehandel i new York bjöd på en tydlig positiv utveckling där Nasdaq stack ut med en indexuppgång på 1,5 procent. Teknikbolaget har även gått starkt i den efterföljande handeln i Asien där samtliga större aktieindex i regionen noteras på plus.

Oljeterminerna handlas med små förändringar nu på morgonen medan basmetallerna överlag noteras ner. Bitcoin har vänt upp och handlas nu en bit över 15.000 dollar.

Vid 8.35-tiden noterades terminerna öfr de större Europabörserna mellan 0,1 och 0,5 procent upp. IG:s förhandel indikerar att Stockholmsbörsen ska öppna 0,5 procent upp.

På den globala politiska arenan fortsätter relationen Nordkorea/USA att bjuda på (o)roande tecken. Kim Jong-Uns nyårstal, om att han har en kärnvapenknapp på sitt arbetsbord redo att användas om landet hotas, har under natten bemötts av president Donald Trump. "Jag har också en kärnvapenknapp, men den är mycket större och kraftfullare än hans och min knapp fungerar", twittrade presidenten.

En något mer hoppfull signal märktes då Nordkorea nu på morgonen öppna upp en kommunikationskanal med Sydkorea, något som Kim Jong-Un hade flaggat för i sitt nyårstal.

It-bolaget Orgo Tech tar i dag steget in på Aktietorget och teckningskursen i den emissionen som nyligen gjordes var 3 kronor per aktie.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom