Positiv öppning väntas på USA-börserna efter Draghi-uttalande

Terminerna för ledande USA-börser indikerade en tydlig uppgång inför tisdagens Wall Street-öppning.
Positiv öppning väntas på USA-börserna efter Draghi-uttalande - aktier-wall-street-inddex-700_binary_6954314.jpg

Förnyat hopp om att räntesänkningar kan vara på väg, efter att ECB-toppen Mario Draghis uttalanden om eventuella stimulanser lyft europeiska börsindex tidigare under dagen.

Vid 14.50-tiden lyfte terminen för Dow Jones industriindex 0,6 procent, liksom S&P 500. Teknikinriktade Nasdaq 100 steg 1,0 procent.

Under dagarna som följer riktas investerarvärldens blickar mot Federal Reserves tvådagarsmöte. Räntan förväntas lämnas oförändrad men enligt analytiker kommer räntebanan visa att fler ledamöter är öppna för lägre räntor i framtiden.

ECB:s ordförande Mario Draghi talade i lättnadstermer vid sitt anförande under förmiddagen, vilket gav en direkt negativ reaktion i euron. Detta fick president Donald Trump att trappa upp den penningpolitiska retoriken ytterligare genom att hävda att Europa ges en valutamässig fördel gentemot USA, som han tidigare menat är i stort behov av lättnader.

Federal Reserve ger sitt räntebesked klockan 20.00 på onsdag.

På bolagsfronten har Facebook presenterat det omtalade fintech-projektet Libra, en kryptovaluta som ”ska bygga ett nytt finansiellt system för online-överföringar”. Aktien steg 2 procent i förhandeln.

Boeing gavs viss lättnad efter att Korean Air aviserat beställning om 30 flygplan av modellen 787 Dreamliner. Aktien lyfte 1,2 procent.

Beyond Meat-aktien ånyo omkring 20 procent i förhandeln, efter att ha rusat 12,2 procent på måndagen. Kursen nådde därmed över 200 dollar, upp från noteringen på 25 dollar i början av maj. Beyond Meat, som säljer ett grödobaserat köttsubstitut, har nu rusat omkring 800 procent sedan introduktionen i början på maj.

Mjukvaruföretaget Oracle har tilldelats en sänkt rekommendation till neutral från tidigare öka av Macquarie, som anser att bolaget underinvesterar. Aktien var ned 0,7 procent.

Bank of America erhöll däremot en höjd rekommendation till öka från tidigare neutral. Aktien handlades upp 0,3 procent.

Desto mer lyfte Pinterest efter en köprekommendation från Wedbush, som anser att lönsamhetsmöjligheterna är klart högre än hos konkurrenter på den sociala mediescenen. Aktien steg 3 procent.

Före börsöppning kom siffror för bostadsbyggandet, som sjönk 0,9 procent i maj, jämfört med månaden före. Den säsongsjusterade årstakten var 1.269.000 bostäder, enligt officiell statistik.

Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha uppgått till en årstakt på 1.239.000 bostäder, enligt Reuters snittprognos.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.