Pricer mer än fördubblar resultatet

Pricer redovisar ökande intäkter och mer än fördubblar resultatet i första kvartalet 2019 jämfört med samma kvartal i fjol. 

Nettoomsättningen steg till 261,9 miljoner kronor (180,0), en ökning med 46 procent mot föregående år.
Orderingången under första kvartalet landade på 208 miljoner kronor (189), en ökning med 10 procent mot föregående år.

Rörelseresultatet blev 17,6 miljoner kronor (9,0), med en rörelsemarginal på 6,7 procent (5,0). 
Resultatet före skatt var 19,9 miljoner kronor (8,0).

Resultatet efter skatt blev 19,3 miljoner kronor (5,8). Resultat per aktie hamnade på 0,18 kronor (0,05), vilket innebär en ökning med 260 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamheten uppgick till 55,1 miljoner kronor (28,0)

“Orderingången på 208 miljoner kronor (189) kommer från ett stort antal ordrar från flera kunder med en bred geografisk spridning. Den ökade kundbasen kan i framtiden leda till nya ordrar och minskar i sin tur sårbarheten och beroendet av enstaka stora kundprojekt. 
Efterfrågan på vårt system är oförändrat hög och vi noterar under det första kvartalet en fortsatt hög marknadsaktivitet med ett ökande antal kunddialoger och ett flertal nya pilotinstallationer”, kommenterar vd Helena Holmberg i delårsrapporten. 

Pricer agerar på en omogen marknad där penetrationsgraden av ESL-system är låg och pappersetiketter är fortsatt den mest använda lösningen. Oberoende källor bedömer att marknaden för ESL-system växer med cirka 15-20 procent årligen de närmaste åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience