Pricer ser konkurrensen hårdna

Huvudfokus är att vinna marknadsandelar.
Pricer ser konkurrensen hårdna - Digital-prissattning_binary_6964931.jpg

Omsättningstillväxt, sänkta priser på ett antal standardkomponenter och en högre automationsgrad inom produktion lyfte Pricers bruttomarginal under det andra kvartalet.

Bruttomarginalen steg till 33,2 procent under kvartalet (30,7).

”Leveransplaneringen har också möjliggjort en ökad grad av båtfrakt i stället för flygfrakt under året, vilket även det har påverkat bruttomarginalen positivt”, skriver vd Helena Holmgren i den definitiva halvårsrapporten.

Han uppger att en ökad utnyttjandegrad av båtfrakter är ett led i målet att reducera bolagets klimatpåverkan och en del av hållbarhetsstrategin.

När Pricer den 10 juli presenterade preliminära siffror för det andra kvartalet hänvisades den starka resultatförbättringen bland annat till en hög bruttomarginal.

Vidare uppger Pricer att konkurrenssituationen på marknaden är fortsatt hård.

”Betydande kundprojekt lockar ofta till sig ett stort antal leverantörer, varav flera har som huvudfokus att vinna marknadsandelar till varje pris”, skriver Helena Holmgren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets