Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Priset på oljan avancerar

2016-11-15 09:05
Oljepump. Foto: IBL

Råoljepriserna rörde sig uppåt när Opec-länderna sades göra slutliga diplomatiska ansträngningar för att komma fram till ett avtal för att begränsa produktionen och stabilisera priserna. På råvarumarknaderna steg ädelmetallpriserna något medan basmetallerna gick åt motsatt håll. Kopparpriset gick i täten för nedgången bland basmetallerna.

Qatar, Algeriet och Venezuela uppges leda strävandena för att komma fram till ett avtal om produktionsbegränsning medan Saudiarabien, Irak och Iran är oense om hur de överenskomna produktionssänkningarna från septembermötet i Alger ska nås.

Basmetallerna noterade en svag utveckling för dagen. Priserna har tidigare kommit upp till flerårshögsta nivåer som en kombination av spekulationer i Kina om att ekonomin håller trycket uppe samt optimism kring efterfrågan driven av Donald Trumps överraskande valseger.

Bland bolagsnyheterna i sektorn meddelade Lundin Mining under tisdagsmorgonen att det säljer sin andel i Tenkegruvan till ett kinesiskt riskkapitalbolag för 1,14 miljarder dollar.

Guldet steg efter sin största nedgång under de senaste tre dagarna på över ett år. Dollarn rekylerade ned efter att ha noterats vid sina niomånadershögsta noteringar medan investerarna tog en paus för att utvärdera riktningen på Donald Trumps reformer.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom