Priset satt för Ferrari

Ferrari satte priset i sin börsnotering till 52 dollar per aktie, vilket var i toppen av det på förhand indikerade intervallet 48-52 dollar, framgår det av ett pressmeddelande.

Ferrari satte priset i sin börsnotering till 52 dollar per aktie, vilket var i toppen av det på förhand indikerade intervallet 48-52 dollar, framgår det av ett pressmeddelande.

Det innebär att bolaget värderas till 9,8 miljarder dollar.

Fiat Chrysler säljer 10 procent av aktierna i noteringen och delar ut resterande 80 procent till sina aktieägare i början av 2016. Resterande 10 procent av bolaget ägs av Piero Ferrari, son till bolagets grundare Enzo Ferrari.

“Ferrari är en helt unikt. Det är ett väldigt sexigt case. Jag tror inte att folk synar det i sömmarna på samma sätt som en mindre sexig historia”, kommenterade David Klaskin på Oak Ridge noteringen för Dow Jones Newswires.

Handeln inleds i dag under tickerkoden RACE. Bankerna som sköter noteringen har under 21-26 oktober möjlighet att utnyttja en extra tilldelningsoption.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.