Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Probis vd: "Exceptionellt kvartal"

2017-01-10 09:20

Probiotikabolaget Probi lämnade på tisdagsmorgonen en omvänd vinstvarning efter att omsättningen ökat markant under det fjärde kvartalet.

Kvartalet var "exceptionellt", enligt bolagets vd som inte vill kommentera om marknaden kan förvänta sig liknande nivåer framöver.

"Vi har haft kunder som av och till lanserat eller haft lageruppbyggnad, men det betyder att det varit starkt just det kvartalet och det går inte att säga om det är något som kommer att upprepas", säger vd Peter Nählstedt till Nyhetsbyrån Direkt.

LÄS MER:

Läs mer: Omvänd vinstvarning i Probi: "Mycket stark tillväxt"

Omsättningen ökade med 158 miljoner kronor under det fjärde kvartalet jämfört med samma period i fjol, varav 82 miljoner kronor utgör organisk tillväxt som till viss del tillskrivs en kund i USA som byggt upp sitt lager.

Peter Nählstedt vill inte ge mer detaljer kring den specifika kunden, men uppger att omsättningsökningens enskilt största del beror på nämnda kund.

"Kunden har vi haft under en tid, den har beställt förr och kommer att fortsätta. Nu har de byggt upp lagret inför en kampanj", säger Peter Nählstedt utan att gå in på om kampanjen är avslutad eller inte.

Därutöver tillskrivs 76 miljoner kronor av den ökade omsättningen försäljning från Probi Inc som inkluderats i perioden oktober-december.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom