Qualcomm rasade på Wall Street

De ledande börserna i New York handlades svagt nedåt på onsdagen. Federal Reserves protokoll släpptes under kvällen, vilket inte hade någon större inverkan på börsutvecklingen eller dollarn, medan räntorna sjönk något.
Qualcomm rasade på Wall Street - wall-street-700_binary_6946915.jpg

Dow Jones storbolagsindex var ned 0,4 procent till 25.776. Det bredare S&P 500 minskade 0,3 procent till 2.856 och tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,5 procent till 7.751.

Bland sektorerna i S&P 500 var kraftbolag upp 0,8 procent, medan energibolag var ned 1,6 procent.

Federal Reserves protokoll från senaste FOMC-mötet den 1 maj bekräftade att den tålmodiga inställningen till räntehöjningar kommer fortsätta att gälla under den närmaste tiden, även om de globala förutsättningarna skulle förbättras.

På handelskonfliktfronten meddelade Vita huset att fler kinesiska företag kan komma att svartlistas, likt Huawei, bland annat två videoövervakningsbolag.

Bland enskilda aktier steg kosmetikabolaget Avon Products 9 procent. Brasilianska Natura Cosméticos, som bland annat äger The Body Shop, förhandlar om ett uppköp av sin amerikanska kollega.

Chiptillverkaren Qualcomms aktie föll drygt 10 procent efter att media rapporterat att bolaget har fällts för konkurrensbrott i USA.

Tesla sjönk för sjunde handelsdagen i rad och stängde under 200 dollar efter en nedgång på 6 procent.

Vidare föll teleoperatören Sprints aktie 7,6 procent efter rapporter om att fusionen med T-Mobile kan vara hotad.

Detaljhandelskedjan Target steg 7,8 procent efter sin kvartalsrapport som var bättre än förväntat. I sektorn sjönk Nordstrom 9,2 procent efter att ha redovisat sämre intäkter än väntat i rapporten efter tisdagens stängning.

Även byggvaruhuskedjan Lowes handlades ned efter sämre kvartalsresultat än väntat och tappade 11,8 procent.

Goldman Sachs har varnat för att Apples resultat kan krympa med 29 procent om Kina skulle införa ett försäljningsförbud för bolagets produkter, som respons på den amerikanska svartlistningen av Huawei. Apple-aktien var ned 2 procent.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 4 punkter till 2,38 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.