Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Qvibergs partner vill ta Metro till Norge

2017-02-16 15:01
Christen Ager-Hanssen och Mats Qviberg- Foto: IBL

Efter köpet av Metro tillsammans med Mats Qviberg vill den norska finansmannen Christen Ager-Hanssen ta tidningen till hemlandet. Det rapporterar Dagens Næringsliv.

"Vi har också köpt varumärket till Norge. Mitt mål är att satsa i Norge också. Inte på en papperstidning, men digitalt", säger Christen Ager-Hanssen till den norska finanstidningen.

Investmentbolaget Custos, som ägs till 40 procent av Mats Qviberg och till resterande del av Christen Ager-Hanssen och kompanjonen Lars Jacob Bø, har utöver Metro nyligen också köpt finanssajten Realtid. Och planerna är högtflygande.

"Realtid ska bli Nordens svar på Bloomberg", säger Christen Ager-Hanssen och hänvisar till den amerikanska globala finansnyhetstjänsten.

LÄS MER:

Läs mer: Qviberg: Vi är en bättre ägare än Kinnevik

För Metro ser Christen Ager-Hanssen synergier med andra verksamheter Mats Qviberg är inblandad i. Som exempel nämner han bilhandlarkedjan Bilia.

På onsdagen blev det känt att Kinnevik säljer Metro Nordic Sweden AB, som inte har någon verksamhet utanför Sverige, till Custos för 50 miljoner kronor.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom