Räddningspaket i USA

2008-10-21 15:35 Affärsvärlden Redaktionen

Den amerikanska centralbanken lanserade på tisdagen ett nytt räddningspaket. Den här gången är det räntefonder som ska räddas.

Federal Reserve kommer att erbjuda en kreditlina på upp till 540 miljarder dollar till det nya program, MMIFF, för att köpa penningmarknadsinstrument, som annonserades på tisdagen.

Det rapporterar Bloomberg News.

Fed annonserade MMIFF-programmet, Money Market Investor Funding Facility, tidigare på tisdagen, och åtgärden genomförs för att stödja penningmarknadsfonder som har svårt att klara av uttag från investerare. Det nya programmet ska också komplettera den fond som Fed tidigare upprättat för att köpa företagscertifikat.

Enligt Reuters uppger Fedföreträdare att fem investeringsenheter, SPV:s, kommer att inrättas och administreras av JP Morgan. Feds kreditlina motsvarar upp till 90 procent av de totalt 600 miljarder dollar som MMIFF-programmet får uppgå till.

Investeringsenheterna kommer att köpa inlåningscertifikat, bankcertifikat och företagscertifikat med återstående löptid på 90 dagar eller mindre.

Fed kommer att finansiera programmet till och med den 30 april 2009, men åtagandet kan komma att förlängas.

Affärsvärlden Redaktionen

Premiumnyheter

Aktuellt inom