Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rapport: "Omöjligt" att hinna klart med brexit till 2019

2017-12-07 11:55
Brexitminister David Davis. Foto: AP Photo/Virginia Mayo/TT

Bevis tyder på det är "omöjligt" att förhandlingarna mellan Storbritannien och EU kommer att vara klara till utträdesdatumet i mars 2019. Om Storbritannien lämnar EU utan ett avtal skulle det "djupt skada" landet och inte bara påverka ekonomin, utan också flyget, terrorbekämpningen och kärnkraftssäkerheten.

Det framgår av en mycket kritisk rapport från det brittiska överhusets EU-utskott, uppger Sky News.

Enligt rapporten är det "svårt, om inte omöjligt, att föreställa sig ett sämre utfall för Storbritannien" än ett scenario utan ett avtal.

EU-utskottet i överhuset varnar för att det kan bli en "allvarlig" påverkan på handeln med varor, brittiska hamnar skulle bli "överhopade" och irländska landgränser skulle införas.

Trots rapporter som denna har premiärminister Theresa May insisterat på att brexitförhandlingarna är på rätt spår och att "goda framsteg gjorts", skriver Sky News.

Efter att den konservativa regeringens stödparti, nordirländska DUP, i måndags vägrade att skriva under skilsmässoavtalet från EU, hade May hoppats att kunna ge både Irland och DUP ett nytt erbjudande som båda skulle vara nöjda med före slutet på veckan.

Men efter dagar av förvirring och dödläge över den nordirländska gränsen ser nu frågan ut att kunna dra ut på tiden, in på nästa år.

Och efter några riktigt svåra dagar står Theresa May nu inför ännu fler problem efter att brexitministern David Davis erkänt, trots tidigare försäkringar, att regeringen inte har gjort några konsekvensanalyser om hur utträdet från EU kommer att påverka den brittiska ekonomin.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom