Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rapporter väntas lyfta Wall Street

2019-08-21 14:59
Foto: AP Photo/Mary Altaffer, file

USA-börserna såg på onsdagseftermiddagen ut att öppna upp efter ett par detaljhandlares rapporter och inför att protokollet från det senaste Fed-mötet publiceras under handelssessionen.

"Tonerna i diskussionerna kan ge en styrning i om marknaden har rätt i att förvänta sig en ytterligare aktion i september", skriver Michael Hewson på CMC Markets i ett marknadsbrev.

Vid 14.45-tiden noterades terminerna för Dow Jones industriindex, det bredare S&P 500 liksom för teknikorienterade Nasdaq 100 samtliga 0,7 till 0,8 procent högre.

Inom detaljhandelssfären lyfte lågprisaktören Target 17 procent i förhandeln sedan såväl kvartalsvinst och omsättning varit över förväntan. Sektorkollegan Lowe's steg samtidigt 13 procent sedan det redovisat en starkare vinstökning än förväntat, jämfört med det andra kvartalet 2018.

I fordonssektorn hittades Fiat Chrysler 4 procent högre i förhandeln sedan italienska Il Sole skrivit att diskussionerna om en sammanslagning med franska Renault återupptagits.

På makrofronten väntas alltså protokollet från det senaste Fed-mötet då räntan sänktes med 25 punkter, den första sänkningen från Fed på ett decennium. Efter mötet i slutet av juli har USA-presidenten Donald Trump flera gånger varit ute och manat till en mer aggressiv räntepolitik.

Även om protokollet kan ge viss klarhet kring Fed-ledningens syn kan det tänkas överskuggas av Fed-chefen Jerome Powells tal i Jackson Hole på fredag, skriver Bloomberg News.

"Nyckelpunkten denna vecka är Jackson Hole-talet", säger Tuuli McCully på Scotiabank till Bloomberg TV.

På räntemarknaden var amerikansk tioårsränta upp 2 punkter till 1,58 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom