Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!
Vad trevligt att du vill logga in. Vi ser att du inte har ett aktivt konto. Var vänlig kontakta kundtjänst: 0770-457 102

Ray Dalio: Dags att investera i guld

2017-08-11 10:17
Ray Dalio. Foto: All over press

Riskerna stiger och investerare bör allokera 5 till 10 procent av sina tillgångar till guld, det menar Bridgewater-grundaren Ray Dalio.

Världens största hedgefond, Bridgewater, varnar investerare för att riskerna i världen stiger. I ett brev till sina kunder, författat av bland andra Bridgewaters grundare Ray Dalio, skriver hedgefonden att det är två specifika saker som oroar: dels den eskalerade konflikten mellan USA och Nordkorea och dels att den amerikanska kongressen väntas få svårt att höja skuldtaket. Det skriver sajten Business Insider.

Även om hedgefonden säger sig vara ödmjuk inför att de inte har någon unik insikt i dessa politiska riskfaktorer så rekommenderar de att binda upp 5 till 10 procent av sina tillgångar i guld.

Bridgewater Associates förvaltar 160 miljarder dollar, närmare 1 500 miljarder kronor. Det gör den till världens största hedgefond, sett till förvaltat kapital.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom