Ray Dalio: Dags att investera i guld

Riskerna stiger och investerare bör allokera 5 till 10 procent av sina tillgångar till guld, det menar Bridgewater-grundaren Ray Dalio.
Ray Dalio: Dags att investera i guld - ray-dalio-affarsvarlden-700-394_binary_6814693.jpg

Världens största hedgefond, Bridgewater, varnar investerare för att riskerna i världen stiger. I ett brev till sina kunder, författat av bland andra Bridgewaters grundare Ray Dalio, skriver hedgefonden att det är två specifika saker som oroar: dels den eskalerade konflikten mellan USA och Nordkorea och dels att den amerikanska kongressen väntas få svårt att höja skuldtaket. Det skriver sajten Business Insider.

Även om hedgefonden säger sig vara ödmjuk inför att de inte har någon unik insikt i dessa politiska riskfaktorer så rekommenderar de att binda upp 5 till 10 procent av sina tillgångar i guld.

Bridgewater Associates förvaltar 160 miljarder dollar, närmare 1 500 miljarder kronor. Det gör den till världens största hedgefond, sett till förvaltat kapital.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco