Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ray Dalio varnar för Trumps politik: "Kan skada världsekonomin"

2017-02-01 13:55
Donald Trump och Ray Dalio. Foto: IBL

Efter att inledningsvis ha varit positivt inställd till Donald Trumps planer för ekonomin har Ray Dalio ändrat sig och anser nu att populistisk politik kan vara negativ för Donald Trumps mer näringslivsvänliga förslag.

Det skriver Bloomberg News och hänvisar till ett investerarbrev från grundaren av världens största hedgefond, Bridgewater Associates, som han skrivit tillsammans med investeringschefen Bob Prince.

"Vi är nu inne i en period där tyngden i den här balansen kommer att vara viktigare för ekonomin, marknader och vårt välmående än normalt viktiga drivkrafter som centralbanksbeslut", skrev de enligt Bloomberg News.

Ray Dalio har tidigare sagt att det återstår att se om Donald Trump är aggressiv och eftertänksam eller aggressiv och vårdslös. Ray Dalio och Tom Price sade att de hittills inte sett många tecken på eftertänksamhet i presidentens agerande.

"Även om det finns mycket potential att förbättra finanspolitik och göra gynnsamma strukturella reformer (för att förbättra det företagsvänliga klimatet, minska ineffektiviteten i regelverket etc) finns det också påtaglig risk att hans populistiska politik kan skada världsekonomin (och värre)", skrev de och noterade att Donald Trumps "Amerika först"-politik, hans exekutiva order om immigration och hans protektionistiska läggning påminner om politiken som fördes av populistiska regeringar på 1930-talet.

"Nationalism, protektionism och militarism ökar globala spänningar och risken för konflikt. Av dessa anledningar, även om vi förblir öppensinnade, är vi mer oroade för den politik som förs av Trump-administrationen", skrev Ray Dalio och Bob Prince, enligt Bloomberg News.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom