RBS: Sälj allt

2016-01-12 08:50 Affärsvärlden SIX
Foto: AP Photo/Sang Tan/TT

Royal Bank of Scotland, RBS, råder sina klienter att "sälja allt" och söka säkerhet i högkvalitativa obligationer och statsobligationer för att säkra sitt kapital.

Banken spår att 2016 blir ett "omvälvande år" med en global deflationskris och varnar för att stora börser kan falla med en femtedel samt att råoljepriset kansjunka så lågt som till 16 dollar fatet.

Det rapporterar brittiska The Telegraph.

"Det handlar om att få tillbaka kapitalet, inte att få avkastning på kapitalet. I en fullsatt hall är nödutgångarna små", ska banken ha skrivit i ett kundbrev.

Banken uppger att de ser likheter i marknadens signaler som påminner om tiden innan Lehmankrisen 2008. RBS-chefen Andrew Roberts uppger för tidningen att Kina har satt igång en justering av aktiemarknaden och att det väntas leda till en snöbollseffekt. Roberts spår att amerikanska och europeiska börser kan backa 10 till 20 procent med störst tillbakagång på Londonbörsen som omfattar tunga energi- och råvarubolag.

RBS har också flaggat för en fortsatt prispress på råolja och spår att Brentoljan kommer att nå sitt golv först vid 16 dollar per fat.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom

Bostad & fastighet

Alla Tjänstebilar

ANNONS