RBS: Sälj allt

Royal Bank of Scotland, RBS, råder sina klienter att "sälja allt" och söka säkerhet i högkvalitativa obligationer och statsobligationer för att säkra sitt kapital.

Banken spår att 2016 blir ett ”omvälvande år” med en global deflationskris och varnar för att stora börser kan falla med en femtedel samt att råoljepriset kansjunka så lågt som till 16 dollar fatet.

Det rapporterar brittiska The Telegraph.

”Det handlar om att få tillbaka kapitalet, inte att få avkastning på kapitalet. I en fullsatt hall är nödutgångarna små”, ska banken ha skrivit i ett kundbrev.

Banken uppger att de ser likheter i marknadens signaler som påminner om tiden innan Lehmankrisen 2008. RBS-chefen Andrew Roberts uppger för tidningen att Kina har satt igång en justering av aktiemarknaden och att det väntas leda till en snöbollseffekt. Roberts spår att amerikanska och europeiska börser kan backa 10 till 20 procent med störst tillbakagång på Londonbörsen som omfattar tunga energi- och råvarubolag.

RBS har också flaggat för en fortsatt prispress på råolja och spår att Brentoljan kommer att nå sitt golv först vid 16 dollar per fat.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets