Readsoft: Helt nya spelare kan uppmärksamma bolaget

Budstriden om programvarubolaget Readsoft tog en ny vända på måndagen, i och med att Hyland Software höjde budet till 45 kronor per aktie. Readsofts styrelseordförande Göran E Larsson säger att man på Readsoft är smickrade över intressent som bolaget röner. Han vill dock inte spekulera i vad som kommer att hända härnäst.

I och med att Hyland Software höjde budet till 45 kronor per aktie lade sig Hyland över de 43 kronor per aktie som Lexmark lade för några veckor sedan.

Hyland har också tagit en så kallad corner i Readsoft, då bolaget kontrollerar 10,9 procent av aktierna och därmed sätter krokben för Lexmarks krav på att få in minst 90 procent av aktierna.

Readsofts styrelseordförande Göran E Larsson säger att man på Readsoft är smickrade över intressent som bolaget röner. Än så länge vill han inte spekulera i hur fortsättningen blir – man måste samla ihop lite mer input innan ett uttalande om hur processen går vidare.

”Vi är naturligtvis väldigt smickrade över det här intresset som vårt bolag nu röner, och vi startade bara för några månader sedan en värdering på Stockholmsbörsen kring 17,50 kronor per aktie, och nu står det 45 kronor i det här erbjudandet. Så det är klart att vi tycker det här är mycket spännande och ser fram emot fortsättningen”, säger Larsson till SIX News som undrar om det kommer något offentligt från styrelsen senare.

”Det förväntas väl att vi tycker någonting, precis som vi tyckt vid de tidigare tillfällena under de senaste månaderna. Det är riktigt att det här inte är 7 procent högre, vilket hade lagt erbjudandet i en annan kategori. Det här är under den gränsen som vi satt mellan Lexmark och oss. Nu är naturligtvis den här corner-positionen någonting som man måste ta hänsyn till i samma process, eftersom det fanns ju ett strängt krav ifrån Lexmark att de skulle nå 90 procent minst. Det kan de inte göra nu, så vi efterlyser naturligtvis Lexmarks kommentarer på det här, och det har vi inte fått än”, säger styrelseordföranden.

Readsofts styrelse har i ett avtal med Lexmark förbundit sig att inte acceptera något bud såvida det inte är 7 procent högre än Lexmarks. Efter att man fått in kommentarer från Lexmark bör styrelsen kunna komma med något offentligt.

”Det bör vi nog göra, men jag kan inte säga när, och jag vet inte riktigt vad det blir alls, eftersom det är beroende på hur Lexmark ställer sig till det här”, säger Göran E Larsson.

Hade ni räknat med en sådan här budstrid om bolaget?

”Vi hade väl inte prognostiserat så väldigt mycket från början, men vi känner oss väldigt smickrade av utvecklingen. Man kan inte heller utesluta att all den här publiciteten som en budstrid ger, det kan ju också få som konsekvens att helt nya spelare uppmärksammar bolaget, och uppmärksammar vad som håller på att hända och tycker att det kanske är billigt och intressant att delta. Vi utesluter ingenting just nu, utan vi avvaktar lite grann, och sedan kommer vi bestämma oss för vilken position som styrelsen ska inta”, säger Larsson.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.