Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Redeye analyserar Betsson

2008-11-18 20:18

Redeye ser positivt på Betssons framtid men tror på något minskad tillväxt under fjärde kvartalet.

Spelbolaget Betsson kunde visa upp ett nytt rekordkvartal när siffrorna för det tredje kvartalet lades fram. Tillväxten var 52 procent och bolaget kunde även deklarera att det fjärde kvartalet startat starkt. Det skriver analyshuset Redeye i en analys som är gjord enligt konceptet Analysgaranti, beställd och betald av det analyserade bolaget.

Redeye konstaterar att konkurrenter som Unibet, Sportingbet och William Hill också växte under det tredje kvartalet, men i lägre takt (20-40 procent).

Den främsta drivkraften för Betsson kommer från kasinoverksamheten, där bolaget tar marknadsandelar från sina konkurrenter. Redeye räknar med att Betsson för helåret kommer att visa en tillväxt för koncernen som helhet på 54 procent, vilket innefattar en viss avmattning i tillväxttakten under fjärde kvartalet till 49 procent.

För 2009 bedömer Redeye att tillväxten blir 30 procent, vilket då skulle innebär att Betsson omsätter 1,3 miljarder kronor. Vinsten spås hamna på 323 miljoner kronor nästa år, vilket omräknat till aktie ger 8:23 kronor och p/e-talet 7,9.

Det innebär att bolaget värderas något lägre än konkurrenten Unibet som enligt Redeys prognoser åsätts p/e- talet 9,1.

"Värderingen är dock högre än den mycket mindre speloperatören Redbet som handlas runt fyra gånger nästa års vinst enligt våra prognoser. Det är tydligt att aktiemarknaden premierar storlek och att mindre bolag värderas lägre, trots goda tillväxtutsikter", skriver Redeye i sin analys.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom