Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Redeye: Fler bettingoperatörer kommer förlora spellicenserna

2019-06-26 13:57
Foto: Janerik Henriksson/TT

Regelefterlevnad kostar och det är stor sannolikhet att mindre bettingoperatörer kan komma att möta samma öde som Global Gaming, som fick sin svenska spellicens indragen förra veckan. Det skriver analystjänsten Redeye i en genomgång av den svenska bettingsektorn.

"Det finns, högts troligt, några mindre operatörer som har problem med att följa reglerna, vilket märks på det antal böter som Spelinspektionen redan delat ut", skriver Redeye som menar att den extra kostnaden som kommer med att hålla sig till licensreglerna i form av anpassning av plattformar och juridisk expertis, är en utmaning för mindre aktörer med mindre marginaler.

Utvecklingen gynnar de större operatörerna, såsom Kindred, Betsson och Leo Vegas, med erfarenhet från andra reglerade marknader och som kan sprida ut de extra kostnaderna på en större intäktsbas, menar Redeye.

Samtidig uppger analystjänsten att de har fått information om att Spelinspektionen även driver granskningar mot de större operatörerna, men baserat på den information Redeye har fått från några utav operatörerna ska de flesta ärenden vara "smärre".

Överlag talar allt för en kommande konsolidering av den svenska marknaden, där mindre operatörer antingen köps upp eller går i konkurs på lång sikt, sammanfattar Redeye.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom