Rekordnotering för brittiska Worldpay

Betaltjänstföretaget Worldpay aviserade i mitten av september att det ville gå vidare med en notering på Londonbörsen.

Nu har man även gått ut och tillkännagivit till vilken kurs aktierna har prissatts. Erbjudandet ligger på 240 pence per stamaktie, vilket kommer ge bolaget ett börsvärde på motsvarande 4,8 miljarder pund, enligt ett pressmeddelande.

Det framlagda erbjudandet väntas se bolaget inbringa 947,8 miljoner pund i kapital med 45 procent av de utestående aktierna tillgängliga för handel på börsen.

Företagets institutionella ägare, Ship Global 2 & Cy S.C.A., kommer att behålla cirka 48,7 procent av aktierna efter försäljningen. Bolaget kommer att vara noterat på Londonbörsen och gå under tickernamnet ”WPG”.

Worldpay såldes för ungefär fem år sedan av RBS för runt två miljarder pund. Bolagets nettointäkter under 2014 var 863,4 miljoner pund och underliggande ebitda blev 374,7 miljoner pund. Företaget förväntar sig att dela ut 20-30 procent av nettovinsten per år.

Bolaget hanterar cirka 11,5 miljarder transaktioner årligen som uppgår till 370 miljarder pund. Cirka 400.000 handlare använder företagets tjänster.

Börsnoteringen sker för att stödja tillväxten, ge bolaget bättre tillgång till olika finansieringsalternativ och reducera bolagets skuld.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco