Rekyl på Asienbörserna

Asienbörserna rekylerade på tisdagen, efter att ha fallit brant på måndagen till följd av den eskalerande handelskonflikten.
Rekyl på Asienbörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

USA:s och Frankrikes presidenter uttryckte sig i optimistiska ordalag gällande den pågående handelskonflikten vid G7-mötet i Frankrike, vilket fick New York-börserna att stiga på måndagen.

”Det här är första gången som jag sett dem verkligen vilja ha ett avtal och jag tror att det är ett positivt steg”, sade president Donald Trump bland annat. Han tillade även att han ”för närvarande” inte överväger att införa tullar på japanska bilar och bildelar, eftersom de är nära ett handelsavtal med Japan.

Vid 7.50-tiden hade kinesiska Shanghaibörsen avancerat 1,7 procent och Shenzhen 2,2 procent. Vinsterna i kinesiska industriföretag sjönk 1,7 procent under januari-juli, jämfört med samma månader föregående år. Under juli jämfört med juli 2018 steg dock vinsterna med 2,6 procent. Fordonsaktier gick särskilt starkt i Shanghai medan kraftrelaterade bolag avancerade i Shenzhen.

Tokyobörsens Nikkei-index var upp 1,2 procent, med stöd från indextunga konglomeratet Softbank som steg 2,5 procent. Sektorsvis gick konsumentvaror starkt medan fastighetsbolag var något svagare.

Hongkongs Hang Seng-index var samtidigt upp 0,1 procent, tyngt av It-bolag. Fastighetsbolaget CK Asset Holding var upp 1,4 procent. Största procentuella uppgången stod fastighetsutvecklaren Country Garden Holdings för, upp 4,2 procent. Biltillverkaren Great Wall Motor var upp 0,6 procent, trots att resultatet visat en 59 procent lägre vinst och 15 procent lägre rörelseintäkter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets