Rekyl uppåt väntas på USA-börserna

Terminerna för de ledande USA-börserna pekade mot indexuppgångar i torsdagens öppningshandel, efter nedgångar tidigare i veckan.
Rekyl uppåt väntas på USA-börserna - wall-street-700_binary_6948473.jpg

Oljepriset rusade 4 procent efter uppgifter om ytterligare attacker mot flera oljetanker i Omanbukten.

Vid 14.45-tiden hade terminerna för Dow Jones industriindex och för det bredare S&P 500 gått upp 0,3 procent vardera medan terminen för teknikinriktade Nasdaq 100 var 0,4 procent högre.

Därmed väntas en viss rekyl upp efter en svag utveckling för indexen tidigare i veckan. På onsdagen stängde USA-börserna 0,2-0,4 procent lägre.

Oljeprisuppgången kom efter att energiinfrastruktur attackerats i Omanbukten för tredje gången på kort tid.

Investerare fortsatte också att avvakta utvecklingen i samtalen mellan USA och Kina, där president Donald Trumps kommentarer sent på onsdagen eventuellt erbjöd en viss lättnad.

Vid en gemensam pressträff med Polens president på onsdagen sade Donald Trump att det inte fanns någon deadline för införandet av importtullar på ytterligare kinesiska varor till ett värde om 325 miljarder dollar. Han sade också att han tror att USA kommer att nå ett avtal med Kina.

På aktiefronten rusade sportklädesbolaget Lululemon närmare 6 procent i förhandeln, efter att sent på onsdagskvällen ha rapporterat ett bättre resultat än väntat för det första kvartalet.

Inom livsmedelssektorn rusade Tyson Foods närmare 2 procent, efter att ha avslöjat att det lanserar en ny grödobaserad köttprodukt. Beslutet ger Beyond Meat ytterligare en konkurrent på den snabbväxande marknaden. Beyond Meat föll närmare 4 procent i förhandeln.

Före börsöppning kom statistik som visade att amerikanska importpriser sjönk 0,3 procent i maj, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha sjunkit med 0,2 procent, enligt Reuters prognosenkät.

Veckostatistik vittnade också om något fler nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA under vecka 23.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets