Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rekyl uppåt väntas på USA-börserna

2019-06-13 15:21
Foto: Wang Ying/TT

Terminerna för de ledande USA-börserna pekade mot indexuppgångar i torsdagens öppningshandel, efter nedgångar tidigare i veckan.

Oljepriset rusade 4 procent efter uppgifter om ytterligare attacker mot flera oljetanker i Omanbukten.

Vid 14.45-tiden hade terminerna för Dow Jones industriindex och för det bredare S&P 500 gått upp 0,3 procent vardera medan terminen för teknikinriktade Nasdaq 100 var 0,4 procent högre.

Därmed väntas en viss rekyl upp efter en svag utveckling för indexen tidigare i veckan. På onsdagen stängde USA-börserna 0,2-0,4 procent lägre.

Oljeprisuppgången kom efter att energiinfrastruktur attackerats i Omanbukten för tredje gången på kort tid.

Investerare fortsatte också att avvakta utvecklingen i samtalen mellan USA och Kina, där president Donald Trumps kommentarer sent på onsdagen eventuellt erbjöd en viss lättnad.

Vid en gemensam pressträff med Polens president på onsdagen sade Donald Trump att det inte fanns någon deadline för införandet av importtullar på ytterligare kinesiska varor till ett värde om 325 miljarder dollar. Han sade också att han tror att USA kommer att nå ett avtal med Kina.

På aktiefronten rusade sportklädesbolaget Lululemon närmare 6 procent i förhandeln, efter att sent på onsdagskvällen ha rapporterat ett bättre resultat än väntat för det första kvartalet.

Inom livsmedelssektorn rusade Tyson Foods närmare 2 procent, efter att ha avslöjat att det lanserar en ny grödobaserad köttprodukt. Beslutet ger Beyond Meat ytterligare en konkurrent på den snabbväxande marknaden. Beyond Meat föll närmare 4 procent i förhandeln.

Före börsöppning kom statistik som visade att amerikanska importpriser sjönk 0,3 procent i maj, jämfört med månaden före. Analytiker hade räknat med att priserna skulle ha sjunkit med 0,2 procent, enligt Reuters prognosenkät.

Veckostatistik vittnade också om något fler nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA under vecka 23.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom