Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Remium tror på elprylshandlaren

2014-11-28 12:36

Malmbergs är fortsatt en aktie att äga skriver Remium i ett marknadsbrev på fredagen.

Malmbergs delårsrapporter vinner inte något pris för de mest innehållsrika dito men utvecklingen i bolaget kan ingen klaga på.

"I det tredje kvartalet bjöd bolaget på en tillväxt om hela 16 procent, vilket är urstarkt givet att Malmbergs accelererar från redan relativt höga jämförelsetal och att samtliga marknader bidrar. Rörelsemarginalen steg också till 17,5 procent", skriver mäklarfirman.

"Detta innebar att den bättre än väntade försäljningen genererade ett rörelseresultat hela 25 procent över vår bedömning i det tredje kvartalet. I mångt och mycket verkar lite högre tillväxt ha blivit segmenterat i koncernen, sannolikt understött av Led-marknaden men även i viss mån av butiksetableringar. Bolaget har en fantastisk kursresa bakom sig men värderas faktiskt bara till en ev/ebit om 9,5x för innevarande år", resonerar Remium vidare.

"Vi bedömer att Malmbergs kommer att fortsätta med sin generösa utdelningspolitik, vilket med vår prognos ger en direktavkastning om 6,2 procent på nuvarande kurs", menar Remium.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom