Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Revansch för Vang-Jensen

2018-11-14 07:52
Frank Vang-Jensen. Foto: Maja Suslin/TT

Frank Vang-Jensen har utsetts till ny chef för Nordeas affärsområde Personal Banking. Han kommer även ingå i koncernledningen.

Frank Vang-Jensen, som tillträder sin nya post den 1 december, är i dag chef för Nordea i Danmark och chef för Personal Banking i Danmark.

Frank Vang-Jensen började på Nordea under fjolåret. Dessförinnan var han 18 år på Handelsbanken där han i augusti 2016 fick lämna vd-posten med omedelbar verkan.

"Frank personifierar och står för själva kärnan i Nordeas kundvision. Sedan Frank började i Nordea har han drivit på utvecklingen inom de prioriterade områdena på privatsidan i Danmark, bland annat en rad initiativ för att förbättra kundnöjdheten", säger Nordeas vd Casper von Koskull i ett pressmeddelande.

"Efter ett och ett halvt år i Nordea kan jag säga att jag verkligen gillar företaget, liksom syftet och de värderingar som vi navigerar efter. Det är en så intressant tid, och vi har farten uppe och viljan att anpassa oss till de omvälvande förändringar som banksektorn står inför", säger Frank Vang-Jensen.

Han kommer fortsätta vara involverad i den danska verksamheten i sin roll som landschef.

Den tidigare chefen för Nordeas affärsområde Personal Banking, Topi Manner, ska bli vd för Finnair, enligt tidigare besked.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom