Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

RGDS lägger bud på Capio

2018-07-13 08:31
Foto: Capio

Ramsay Generale, RGDS, lägger bud på Capio motsvarande 48:50 kronor kontant.

Erbjudandet värderar Capios aktier till cirka 6.846 miljoner kronor och motsvarar en premie om cirka 22 procent jämfört med stängningskursen för Capio-aktien den 21 juni 2018.

Fullföljande av budet är villkorat av myndighetsgodkännande och att erbjudandet accepteras av aktieägare med motsvarande 90 procent av Capio. Däremot finns inget finansieringsvillkor, även om RGDS avser att göra en nyemission på drygt 500 miljoner euro som stöttas av institutioner och bolagets två kontrollerande aktieägare Ramsay Health Care och Crédit Agricole genom ett dotterbolag.

En erbjudandehandling förväntas att bli offentliggjord omkring den 5 september och acceptfristen väntas inledas omkring den 6 september 2018 och avslutas omkring den 7 december.

Capios styrelse har inte uttalat sig om budet och har enligt Nasdaqs takeover-regler fristen till senast två veckor före acceptfristens utgång.

RGDS har sitt säte i Paris i Frankrike och dess aktier är upptagna till handel på Euronext Paris.

Tanken med förvärvet är att skapa en paneuropeisk aktör inom vårdsektorn, verksam i sex länder. Synergierna beräknas till cirka 20 miljoner euro.

RGDS har anlitat Crédit Agricole Corporate and Investment Bank och Rothschild & Co som finansiella rådgivare samt Bredin Prat och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå som legala rådgivare i budet.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom