Rika familjer överger hedgefonder för riskkapitalbolag

Förvaltare som investerar pengar åt världens allra rikaste har börjat plocka ut pengar ur hedgefonder och allokerat till riskkapitalbolag och privata bolag, skriver CNBC.

UBS och Campden Research har gjort en studie över 242 Family offices, företag som förvaltar familjers förmögenheter. Den visar att allokeringen till hedgefonder minskat med 0,9 procentenheter och ökat med 2,3 procentenheter till riskkapitalbolag.

– Hedgefondernas avgifter är utmanande och familjerna är inte helt övertygade om att hedgefonder är nummer ett i nuläget, säger Dominic Samuelson, vd på Campden Wealth, till CNBC.

De totala investeringarna i hedgefonder har däremot ökat med 2,85 procent under årets tio första månader, även om siffran var -0.48 procent i oktober. Det visar Eurekahedge Hedge Fund index som inkluderar 2 800 hedgefonder.

Hittills i år har de Family offices som ingår i studien ökat sina kunders värden med i genomsnitt 3,6 procent. Cirka 14 procent av kapitalet har investerats i riskkapitalbolag och privata bolag.

Bland de asiatiska kapitalförvaltarna har det också märkts ett stort intresse för att placera pengar i fastigheter utomlands, gärna i så kallade skrytbyggen.

En annat stort intresse bland de rika familjerna är hur deras förmögenheter ska övergå i nästa generations ägo. Enligt studien väntas 43 procent av världens Family offices genomföra en “generationstransaktion”. På 15 års sikt är siffran 69 procent. Under de närmaste 20 åren väntas runt 2 000 miljarder dollar, drygt 18 500 miljarder kronor, överföras till nästa generation i de rikas familjer, skriver CNBC.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG