Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Robotrådgivaren Tieless lägger ned

2017-12-14 09:34
Foto: zoompix / Alamy/IBL

Robotrådgivaren Tieless, som började erbjuda automatiserad aktie- och fondförvaltning i mitten av 2016, har nyligen lagt ned sin tjänst efter att bara ha nått upp till ett förvaltat kapital på mindre än 5 miljoner kronor.

Det rapporterar DI Digital. Man behöver placera 1-2 miljarder för att det ska bli intressant, säger Roger Hassanov, en av grundarna.

"Det krävs ganska mycket kapital innan man börjar tjäna pengar, helt enkelt. Det är en lågmarginalsprodukt som bygger på volym", uppger han för tidningen.

Närmare 1.000 kunder hann investera via Tieless innan robotrådgivaren lade ner verksamheten. Bolaget var underfinansierat, enligt Roger Hassanov som dock säger att Tieless nu för samtal med flera norska finansiärer om att återlansera tjänsten under 2018.

"Vi har sökt olika alternativ och kommer att återlansera under nästa år i Norge och Sverige, med norska partners. Det är vad vi jobbar på."

Varken Allmänna reklamationsnämnden eller Finansinspektionen känner till några ärenden som rör Tieless tjänst, uppger DI Digital.

I år har bland annat Avanza och Nordnet lanserat robotspartjänster.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom