Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Roburs etiska slakt

2008-12-18 12:27

Swedbank Roburs övertagande av Banco Fonder rör upp känslor bland personalen.

Sillyläser på e24.se attSwedbank Roburgår hårt fram med övertagandet avBanco Fonder.Enligt tidningen ska personalen ha fått information om att en rad Banco-fonder läggs ner och att profileringen mot etiska placeringar tonas ner.

– Stämningen är upprörd, folk är jätteledsna. Roburs agerande uppfattats som ett svek, säger en källa till e24.se.

Formellt sker övertagandet först i januari. Vad som händer med Banco-personalen är oklart.

– Det går inte att svara på nu. Som alltid när man köper bolag med befintlig personal är det en diskussion som måste föras, säger Roburs informationschefPär Bäckmantill e24.se.

Grundarna avPan Capitalverkar vara betydligt gladare.Erik Penserhar efter tio år som huvudägarevalt att lämna över makten.

På annat håll ser Silly attSparbössan Fastigheter,familjerna DouglasochNordströmsprivata fastighetsbolag, laddar upp för miljardinvesteringar de kommande åren. Ny vd blir Leif Garphsom hämtas från Vasakronan,där han varit vice-vd och chef för Stockholmsverksamheten.

- Sparbössans verksamhet har hittills haft en begränsad omfattning, men vi bedömer nu marknadsläget som intressant för en expansion, kommenterar ägarrepresentanternaEric Douglas ochJohan Nordströmi ett pressmeddelande.

Silly Season

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom