Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rollén: Tänker inte släppa Hexagon vind för våg

2017-10-27 10:35
Ola Rollén, vd för Hexagon. Foto: Jörgen Appelgren

Hexagons vd Ola Rollén räknar med att kunna engagera sig i bolaget även under november, då han befinner sig i Oslo tingsrätt på grund av att han där är åtalad för misstänkt insiderbrott.

Det säger han till reportrar på fredagen, inför att rättegången börjar på måndag 30 oktober och ska pågå under 21 arbetsdagar, fyra arbetsdagar per vecka, till och med fredag 1 december.

"Det är lediga fredagar, och det är måndag till torsdag nio till tre", inleder Ola Rollén svaret på frågan om hur engagerad han tror sig kunna vara. Av schemat framgår att sex av de 21 rättegångsdagarna har en utsatt sluttid, nämligen mellan 15.30 och 16.30.

Ola Rollén fortsätter:

"Det finns någon bild ute i media att en vd sitter med alla sina 18.000 anställda i ett rum och delar ut order. Det är ju inte riktigt så det fungerar att köra en multinationell storkoncern, utan vi är 18.000 anställda i 50 länder. Därför är det rätt vanligt att även en vd använder email och mobiltelefon. Såvitt jag har förstått funkar de i Norge."

Han tillstår dock att vissa tidsmässiga eftergifter lär behöva göras:

"Självklart blir det jobbigare i november eftersom jag måste vara med i rättegången under dagtid, men som sagt var: dygnet har 24 timmar och jag tänker inte släppa Hexagon vind för våg."

Ola Rollén är åtalad i Oslo misstänkt för insiderbrott i samband med att han hösten 2015 köpte aktier i biometribolaget Next Biometrics via sitt privata investeringsbolag Iskossala åt det av bland andra honom själv ägda investeringsbolaget Greenbridge

Själv hävdar han att han är oskyldig, och för att styrka detta har försvararsidan kallat nio vittnen. Bland dem finns ett bland andra Carnegies biometrianalytiker Håvard Nilsson, och Joel Westerström, tidigare Redeye-analytiker.

Bland de elva vittnen som kallats av åklagarsidan syns bland andra Greenbridges vd Emanuel Lang och Hexagons chefsjurist tillika Greenbridge-investeraren Johnny Andersson.

I ett separat pressmeddelande inför Hexagons kvartalsrapport på fredagen meddelar bolaget att finanschefen Robert Belkic kommer att agera tillförordnad vd i de fall Ola Rollén inte är anträffbar under rättegången.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom