Romson: Maria Wetterstrand var inte heller populär i början

Miljöminister Åsa Romson tycker att det varit både tuffare och roligare än vad hon trott att sitta i regeringen. Och hon hoppas bli omåttligt populär om sju år.

Åsa Romson säger att det varit ”både tuffare och roligare” att vara minister och att regera än vad hon trott på förhand.

Det roligaste, tycker hon, är att Sverige nu påbörjat ”ett riktigt klimatarbete”, där utsläppen minskar.

En vanlig kritik mot Miljöpartiet och Miljöminister Åsa Romson är att man driver symbolfrågor hårt. Det verkar viktigare att arbeta för att lägga ner Bromma flygplats och stoppa Förbifart Stockholm än att få ner de stora kolutsläppen i Tyskland, som statliga Vattenfall är med och orsakar.

– Det är sant att kolfyndigheterna som Vattenfall sitter på är stora. Vad som händer med dem i framtiden är jätteviktigt för miljön, säger hon till Affärsvärlden.

Företrädaren Maria Wetterstrand var mot slutet av sin tid som språkrör mycket populär, både internt i partiet och hos allmänheten.

– Fast Maria Wetterstrand var inte så populär i början, det glömmer man bort. Så jag ser fram emot att följa i hennes fotspår, att bli omåttligt populär när jag suttit som språkrör i sju år. Haha!

Detta är en kortversion av ”Ja, då är jag väl vänster”. Artikeln i sin helhet publiceras i senaste numret av Affärsvärlden. Prenumeranter kan också logga in och läsa hela texten här.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets