Ron Paul: Börsen kan rasa med 50 procent

Den tidigare amerikanska presidentkandidaten Ron Paul tror att den amerikanska börsen kommer att störtdyka, men säger också att problemen på marknaden inte går att skylla på den nuvarande presidenten Donald Trump.
Ron Paul: Börsen kan rasa med 50 procent - ron-paul-affarsvarlden-700_binary_6865898.png

– Ett tapp på 50 procent är fullt möjligt. Jag tror inte att det är tio år bort. Jag tror inte ens att det är ett år bort, säger Ron Paul, tidigare republikansk presidentkandidat, i CNBC:s Futures Now.

Han tror att S&P 500 kan halveras till 1212 och att Dow Jones Industrial kan falla till 10 837. För närvarande handlas S&P 500 på 2425,55 och Dow Jones Industrial på 21 674,51.

Även om han menar att den nuvarande presidenten Donald Trump är oförutsägbar så anser han inte att den kommande kraschen är Trumps fel.

– Det beror inte på något som Donald Trump har gjort den senaste veckan. Om marknaden kraschar imorgon och vi får en ny ’stor depression’, så var det inget han gjorde på sex månader. Det tog snarare sex eller tio år att orsaka alla de problem vi står inför, säger han.

Ron Paul gick ut redan i juni och varnade för en nedgång på börsen med 25 procent, då han menar att marknaden överskattar styrkan i USA:s ekonomi och att den amerikanska centralbanken Federal Reserve hållit räntorna låga för länge. Den än mer pessimistiska synen på börsen han intar nu beror på det alltmer spända läget i Washington.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.