Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rune Andersson köper bemanningsbolag

2010-12-07 10:48

Industrimannen Rune Andersson investerar genom Mellby Gård i bemanningsföretaget StudentConsulting.

Mellby Gård köper in sig i Studentconsulting genom att köpa 29,99 procent av aktierna. Mellby Gårds styrelseordförande Rune Andersson och vd Anders Bülow kommer ta en aktiv roll i Studentconsulting och ingå i företagets styrelse enligt ett pressmeddelande.

StudentConsulting är bemanningsföretaget som startades i Luleå 1997 och satsar på att hyra ut studenter till företag. Tretton år efter starten har företaget vuxit till 28 kontor på platser runt omkring i Sverige, Norge och Danmark. Företaget har vuxit kraftigt under flera år, men i fjol stannade tillväxten dock upp och blev istället negativ. Koncernen omsatte 402 miljoner kronor under 2009 ett tapp från året innan då företaget omsatte 429 miljoner kronor. Enligt Affärsvärldens Konsultguide är Studenconsulting de åttonde största bemanningsföretaget i Sverige.  

Sverige dominerar i koncernen. Omsättningen i Norge var under 2009 lite drygt 70 miljoner kronor, en ökning med 144 procent. I Danmark omsatte företaget 2009 cirka 10 miljoner kronor och den svenska omsättningen var drygt 320 miljoner kronor, enligt senaste officiella årsredovisningen.

Totalt sysselsatte företaget 7 000 personer i Sverige, Norge och Danmark. I företagets jobbdatabas fanns i slutet av 2009 cirka 225 000 jobbsökande, en ökning från de 135 000 personer som fanns vid årets början.

Rune Andersson ser dock en fortsatt expansion för Studentconsulting framför sig.

- Vi ser med glädje fram emot att etablera Studentconsulting som det ledande studentbemanningsföretaget i Norden och på sikt även expandera verksamheten i ytterligare länder. Bolagets affärsmodell som ger kunderna hög flexibilitet, kvalitet och värde skapar förutsättningar för en fortsatt kraftig tillväxt, säger Rune Andersson.

I samma pressmeddelande som berättar om Mellby Gårds intåg i Studentconsulting skriver företaget att man räknar med att omsätta 600 miljoner kronor under 2010.

Vinsten för koncernen blev 23 miljoner kronor 2009 i jämförelse med året innan då den stannade på lite drygt 7 miljoner kronor.

Vd Tobias Lindfors på Studentconsulting ser framemot att utveckla sitt företag tillsammans med de nya ägarna.

- Vi ser fram emot att tillsammans med Mellby Gård fortsätta StudentConsultings expansion och därigenom skapa fler jobb för unga människor. Mellby Gårds industriella erfarenhet av att långsiktigt utveckla ledande bolag inom sin nisch har varit en avgörande faktor vid valet av partner, säger Tobias Lindfors VD för StudentConsulting.

 

 

Jonas Karström

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom