Ruskigt jämt inför grekvalet

Två nya opinionsundersökningar visar på att det blir en rysare i folkomröstningen i Grekland på söndag.

En ny opinionsundersökning, vilken genomförts av ALCO, och som publicerats i tidningen Ethnos på fredagen visar en viss ledning för ja-sidan inför söndagens folkomröstning angående villkoren i Greklands reformavtal i utbyte mot finansiering. Det framgår av Reuters.

Enligt undersökningen uppgick de som avser att rösta ja till avtalet till 44,8 procent samtidigt som 43,4 procent avser att rösta nej.

Enligt en annan opinionsundersökning som genomförts av University of Macedonia Research Institute of Applied Social and Economic Studies, på uppdrag av Bloomberg News, är läget helt jämnt inför söndagens folkomröstning gällande villkoren i avtalet med reformer i utbyte mot finansiering.

Enligt undersökningen avsåg 43 procent att rösta nej i folkomröstningen samtidigt som 42,5 procent avsåg att rösta ja. Felmarginalen i undersökningen uppgår till 3 procent.

14,5 procent svarade att de inte visste eller valde att inte svara alls.

Undersökningen visade samtidigt att 81 procent svarat att de ville kvarstå i EMU och att 12 procent ville återgå till en lokal valuta.

“Denna folkomröstning har delat det grekiska samhället i två grupper som har olika förståelse för den gällande frågan”, kommenterade opinionsundersökaren Nikos Marantzidis.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.