Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rusning efter Thyssen Krupps skuldbrev

2019-02-18 14:46
Foto: Martin Meissner/TT

Thyssen Krupp har sett en stark efterfrågan på bolagets femåriga skuldbrev efter att bolaget aviserade sina planer om att dela upp bolaget i två separata börslistade entiteter.

Det uppger källor för Bloomberg News.

Efterfrågan på företagets femåriga företagsobligationer har varit så stark att Thyssen Krupp kunnat skära bort 20 punkter från den återbetalningsränta som beräknades initialt, skriver nyhetsbyrån.

Den aktuella obligationsemissionen, som sker under måndagen, är den första sedan 2017 och väntas inbringa omkring 3 miljarder euro till den tyska stålkoncernen, där den svenska aktivistfonden Cevian är storägare med runt 18 procent av bolagets aktier.

Aktivistfonden, med finanskändisen Christer Gardell i spetsen, har varit drivande i frågan om att stycka upp bolaget, industridelen för sig och ståldelen för sig.

Thyssen Krupp har ett svagt år bakom sig och förra veckans rapport blev ännu en besvikelse. Aktien har rasat med över 40 procent det senaste året samtidigt som maktkampen rasat mellan falanger i det anrika industribolaget.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom