Ryanair bryter med resesökmotorn Momondo

Lågprisflygbolaget Ryanair meddelar att söktjänsten Momondo inte längre får visa deras biljettpriser på hemsidan, skriver check-in.dk.

Momondo är en av flera söktjänster som inkluderar biljettpriser från ett antal flygbolag. Nu har Ryanair valt att bryta samarbetet med Momondo.

“Eftersom Momondo har brutit mot villkoren i vårt avtal genom att aktivt länka till screenscraper-sajter som Opodo och CheapOair, har vi dragit in deras licens i ett försök att förhindra att kunderna vilseleds”, säger Ryanairs kommunikationschef Robin Kiely till check-in.dk.

LÄS MER: Hotellens värsta bästa vänBokningsjättarna Booking.com och Hotels.com pressar hotellvärlden, som varken kan leva med eller utan dem. Fulspel och stämningar har blivit vardag.

Screenpaper-sajter är en typ av webbsidor som spindlar innehåll från andra sajter, i det här fallet Ryanair där man plockat info om flygbiljetter som sedan säljs till ett högre pris.

Momondo bekräftar att samarbetsavtalet med Ryanair har skrotats men anser inte att de har begått något kontraktsbrott.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.