Ryssland får skräpstatus

S&P har sänkt sitt kreditbetyg för Ryssland, i utländsk valuta, till skräpstatusen BB+, från tidigare BBB-, vilket betyder skräpstatus.

 Utsikterna för betyget är negativa.

Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Enligt nyhetsbyrån var nedgraderingen väntad och redan inprisad i ryska tillgångspriser.

“Det speglar en kombination av lägre oljepriser, sanktioner och konflikten i Ukraina, där den geopolitiska dusten med “väst” inte visar några tecken på att lätta. Dessa faktorer har tyngt och förväntas fortsätta tynga Rysslands balansräkning och övergripande kreditmatris. Jag förväntar mig att Fitch och Moodys följer efter relativt snart”, kommenterade Tim Ash, kreditstrateg vid Standard Bank, enligt Dow Jones Newswires.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.