Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

S beredda att regera över blockgränsen

2013-11-08 06:21

Socialdemokraterna är beredda att efter valet regera över blockgränsen. Det enda parti som utesluts från samarbete är Sverigedemokraterna.

Det skriver Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven och partisekreterare Carin Jämtin på DN Debatt på fredagen.

De skriver att Socialdemokraterna går till val själva med ett socialdemokratiskt valmanifest. Vid en valseger siktar de på att bilda en socialdemokratiskt ledd regering, och de är beredda att samarbeta över blockgränsen.

"För oss är Miljöpartiet en naturlig samarbetspartner framöver. Men vi har även en del gemensamt med Vänsterpartiet, Folkpartiet och Centerpartiet, och vet att de kan ta ansvar när det behövs. Det enda parti vi helt utesluter från alla former av samarbete är Sverigedemokraterna", skriver Stefan Löfven och Carin Jämtin.

De skriver vidare att Socialdemokraternas principiella utgångspunkt är att de frågor som kräver långsiktiga lösningar inte ska röstas igenom med någon enstaka rösts övervikt i riksdagen.

"Skulle vi få väljarnas förtroende att bilda en socialdemokratiskt ledd regering är vi beredda att bjuda in framtida oppositionspartier till blocköverskridande överenskommelser", skriver de.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom