Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

S har avvisat stöd för Alliansregering

2018-10-09 15:15
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Moderatledaren Ulf Kristersson har undersökt möjligheten att en alliansregering skulle kunna tillträda som ett resultat av överenskommelser med Socialdemokraterna, men Stefan Löfven har tydligt avvisat den möjligheten.

"Jag går nu vidare med mina sonderingar för att bilda en alliansregering grundad i den reformagenda vi gått till val på", skriver Ulf Kristersson (M) på DN debatt.

Han upprepar att han i arbetet för att skapa en ny regering har fyra övergripande politiska prioriteringar: att återupprätta samhällskontraktet mellan staten och medborgarna, att Sverige ska vara ett jämlikt samhälle som håller ihop, att svensk ekonomi måste rustas för sämre tider och reformeras för att möta ökande internationell konkurrens samt att Migrationspolitiken måste bli långsiktigt hållbar och integrationen fungera väldigt mycket bättre.

"På dessa fyra områden ligger den politiska tyngdpunkten för de reformer som jag tror att Sverige behöver. Jag kommer nu göra allt jag kan för att bilda en regering som på allvar tar tag i Sveriges problem och tar fasta på Sveriges möjligheter", skriver Kristersson.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom