Så många guld tar Sverige i OS

Goldman Sachs har räknat ut vilka länder som tar flest guld i OS. Sverige hamnar långt ner på listan.

Enligt investmentbanken kommer USA att vinna medaljligan i sommarens OS i Rio de Janeiro. Det skriver Business Insider.

Totalt uppskattas USA plocka hem 45 guldmedaljer, jämfört med Storbritanniens 36 och Kinas 23. Räknar man samtliga valörer hamnar USA på 106 medaljer, Kina på 89 och Storbritannien på 59.

Ryssland förväntas placera sig på en fjärdeplats med 14 guldmedaljer och 58 medaljer totalt. Att Ryssland hamnar utanför pallplats i medaljligan beror till stor del på att landets friidrottare portats från OS. Detta efter att den internationella anti-dopingbyrån Wada anklagat rysk friidrott för att ha bedrivit systematisk doping.

Övriga länder på topp-tio listan är Sydkorea (5), Tyskland (6), Frankrike (7), Italien (8), Ungern (9) och Japan (10).

Sveriges förväntas sammanlagt ta nio medaljer varav ett guld. Därmed skulle Sverige hamna på plats 39 i medaljligan.

Sommar-OS i Rio de Janeiro startar på lördag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco