Så mycket får Zlatans agent för rekordspelaren

När fotbollsspelaren Paul Pogba köptes av Manchester United i veckan blev han världens dyraste genom tiderna. Nu avslöjas att den dryga miljard kronor som Premier League-klubben fick betala i själva verket kan växa till det dubbla. En del av kakan går till Pogbas agent Mino Raiola som även är spelaragent åt Zlatan Ibrahimovic.

Den 23-årige fransmannen tillhörde Manchester United för fyra år sedan. När klubben nu köper tillbaka honom från italienska Juventus blir det en synnerligen kostsam historia.

Magasinet goal.com har räknat ut att de redan rekordhöga utgifterna kan öka till över det dubbla.

# Själva övergångssumman på 89,5 miljoner pund kan stiga till 93,8 miljoner om vissa villkor uppfylls de närmaste åren.

# Pogbas agent Mino Raiola lyckades förhandla sig till 20 miljoner pund för egen del, drygt 220 miljoner kronor. En stor anledning till att affären drog ut på
tiden var käbblet om vilken klubb som skulle betala agenten Mino Raiola. För
att få igenom affären gick Manchester United till slut med på att stå för
Raiolas ersättning.

# Lönen till den unge fransmannen uppgår till den nätta summan 400 000 pund i veckan före skatt, närmare 4,5 miljoner kronor. På de fem år som kontraktet lyder blir det 104 miljoner pund före skatt. Stannar Pogba ett sjätte options-år ökar givetvis den summan ytterligare.

Totalt betyder det 244 miljoner pund, eller omkring 2,7 miljarder kronor.

För att sätta summan i perspektiv kan nämnas att när Malmö FF efter framgångarna i Champions League sålde ett antal stjärnspelare förra året fick klubben sammanlagt 89 miljoner kronor, vilket ansågs som väldigt mycket pengar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets