Så mycket ökade Amazons försäljning under 2017

E-handelsjätten omsatte 475 miljarder kronor - på ett kvartal.
Så mycket ökade Amazons försäljning under 2017 - jeff-bezos-affarsvarlden-700_binary_6880321.png

Det är inte för inte som Amazons grundare och vd Jeff Bezos har blivit rekordrik – nätgiganten redovisar försäljningssiffror utöver det vanliga.

Under det fjärde kvartalet drog Amazon in 60,5 miljarder dollar, eller 475 miljarder svenska kronor, vilket är en ökning på 38 procent jämfört med förra året.

För 2017 som helhet kom Amazons försäljning upp i knappt 178 miljarder dollar, eller 1 400 miljarder svenska kronor, vilket i sin tur var en ökning på 31 procent från året innan. Och även på resultatsidan visar jätten från USA förbättrade siffror, vilket bland annat härleds till stark försäljning av Amazons digitala assistent Alexa.

Under det första kvartalet 2018 förväntar sig Amazon att komma upp i en försäljning på mellan 47 och 50 miljarder dollar. Det innebär att januari till mars alltså inte kommer att bli lika starka månader som oktober till december, men att ökningen ändå förväntas hamna på mellan 34 och 42 procent jämfört med det första kvartalet 2017.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets