Så mycket skänker superrika till välgörenhet

De superrika ger i snitt 10 procent av sin förmögenhet till välgörenhet. Det visar en ny rapport.

Enligt Wealth-X och Arton Capitals Major Giving Index donerar så kallade ”ultra high net worth individuals”, det vill säga individer som har en förmögenhet på 30 miljoner dollar eller mer, i snitt 25 miljoner dollar under sin livstid.

Indexet steg till 220 punkter 2013 till den högsta nivån sedan krisen 1997-1998 och bara 12 punkter under rekordet på 232 punkter 2006.

Rapporten visar även att superrika i snitt har en förmögenhet på 240 miljoner dollar och är 64 år gammal.

Enligt rapporten går de superrika filantroperna allt mer mot att fokusera på entreprenörskap och självgående projekt.

– Superrika filantroper fokuserar alltmer på filantropiska initiativ som tillhandahåller långsiktiga lösningar genom att låta mindre lyckligt lottade ta till vara på möjligheter genom entreprenörskap, säger Mykolas Rambus, vd vid Wealth-X.

Miljardärer ger mest till välgörenhet, de ger i snitt 108 miljoner dollar vardera under sin livstid.

De superrika utgör sammanlagt 0,003 procent av världens befolkning, men innehar 13 procent av världens förmögenhet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets