Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Så mycket väntas europeiska aktier falla

2019-05-17 12:36
Foto: Petros Giannakouris/TT

Stoxx Europe 600 Index är på väg mot årets första månad med nedgångar. Och nedgångarna kan fortsätta, skriver Bloomberg som pekar på att europeiska aktier väntas falla ordentligt under året.

Efter handelskonflikten mellan USA och Kina har uppgången för europeiska aktier brutits och det ser ut som om månaden kommer att avsluta på minus för Stoxx Europe 600 Index.

Enligt en Bloomberg-enkät väntas också Stoxx Europe 600 Index vid slutet av 2019 ha fallit med 5,4 procent från torsdagens stängning.

Även Euro Stoxx 50 väntas ha ett tufft år, detta trots att Euro Stoxx 50 så sent som vid utgången av april var mindre än 1 procent från att gå in i en tjurmarknad. Euro Stoxx 50 Index väntas gå ned med 4,7 procent under året.

Utöver handelsoron bidrar det politiska läget i Storbritannien och Italien till den pessimistiska synen på europeiska aktier.

Enligt Bank of Americas fondförvaltarenkät är det också populärt att blanka europeiska aktier och strateger på Sanford C. Bernstein kallar regionen ”unikt hatad”, skriver Bloomberg.

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom