Så ser RBC på de nordiska bankerna – tror på stor uppsida för kursförlorare

RBC Capital Markets har ändrat sina riktkurser för flera av de nordiska bankerna.
Så ser RBC på de nordiska bankerna – tror på stor uppsida för kursförlorare - banker-vd-700_binary_6975779.jpg

Det framgår av ett analysbrev.

För Handelsbanken höjs riktkursen till 115 kronor, från tidigare 105. För Nordea höjs riktkursen till 7:00 euro, från 6:80, medan riktkurserna för SEB och Swedbank är oförändrade på 110 respektive 165 kronor.

För norska DNB höjs riktkursen till 195 norska kronor, från tidigare 185, medan den största riktkursförändringen gäller Danske Bank som sänks till 100 danska kronor, från tidigare 120.

Rekommendationerna är oförändrade: för DNB och Swedbank outperform, för Nordea underperform, och för SEB, Handelsbanken samt Danske Bank sector perform.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets