Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Så ska Hexagon dra nytta av Vestberg

2017-02-06 12:51
Hans Vestberg och Ola Rollén. Foto: IBL / Jörgen Appelgren

Ericssons tidigare vd Hans Vestberg, som föreslås till vice styrelseordförande i Hexagons styrelse, har en enorm erfarenhet vad gäller telekom och det finns goda synergier för mätteknikbolagets vidkommande Det menar Hexagons vd Ola Rollén.

"Vi har ju ett långtgående samarbete med Huawei. Vi vill gärna utveckla det samarbetet med att även innefatta andra telekomtillverkare typ Ericsson, Cisco med flera. Hans har ju en enorm erfarenhet vad gäller telekom. Om vi rör oss mot 'internet of things' så är det otroligt viktigt att vi har kompetenser till överföring av data", säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Henrik Henriksson, vd på Scania, föreslås också ta plats i styrelsen.

"Han ser att Hexagon kan ge Scania en hel del input kring självstyrande fordon. Han tänker utnyttja oss, men vi tänker utnyttja hans kompetens inom tunga fordon och de självstyrande systemen som är på väg. Vi har haft ett samarbete med Scania i Brasilien sedan länge runt självstyrande lastbilar i gruvmiljöer", kommenterar Ola Rollén.

Att Gun Nilsson, tillträdande vd för investmentbolaget Melker Schörling AB, föreslås till ny ordförande samt att Melker Schörlings två döttrar tar plats i styrelsen beskriver Ola Rollén som den nästa bästa lösningen när Melker Schörling av hälsoskäl inte förmår att fullfölja sitt styrelseuppdrag.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom