Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Saab flyttar huvudkontoret igen

2018-04-17 09:42
Foto: Saab

Saab har flyttat tillbaka sitt huvudkontor in till centrala Stockholm, efter att så sent som i mars 2012 ha flyttat från World Trade Center till Alviks torg i Stockholmsförorten Bromma.

Det bekräftar försvarskoncernens presschef Ann Wolgers för Nyhetsbyrån Direkt.

Skälet till den senaste omgrupperingen, som skedde i påskas, är att Saab "har växt som företag och att vi behöver en yta där vi kan möta våra kunder och visa upp våra produkter på", uppger hon i ett mail.

Förra gången motiverades flytten med kostnadsskäl: enligt Saab räknade bolagets då årsgamla och kostnadsmedvetna vd Håkan Buskhe med att spara ett par miljoner kronor per år i hyreskostnader.

Det förra hyreskontraktet var på just sex år, med Anders Bodin Fastigheter som värd. Den nya adressen är Olof Palmes gata 17, där fastigheten ägs av fackförbundet Unionen.

Gatunamnssymboliken - Olof Palme var personligen involverad i svensk vapenexport till Indien på 1980-talet, och två veckor innan han mördades på gatan i fråga beställde Indien haubitsar från Bofors - till trots: det är inte på det nya huvudkontoret som vd Håkan Buskhe har säljmöte med Indiens premiärminister på tisdagseftermiddagen. Detta äger rum på Stockholms stadshus.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom